GARAI GABRIELLA
Nézőpontok
Témavezető: Marosi Kata
Az átélt és látott impulzusokból merítve kezdtem el különböző témákban festeni.
Fő témám a részletek keresése azoknak is különböző nézőpontjai.
Diplomamunkám egyik sorozata két kisebb alkotás. Társaságokat látunk. Számomra fontosak a színek, és az azzal való kifejezés. Érdekel egy szín milyen kifejező erővel bír. Egy embernek milyen színei vannak. Mi által lesz egy embernek, közösségnek színei. Az által, ami mond, tesz, visel, gondol vagy érez? Mi van ránk hatással mely rajtunk is visszatükröződik? Festményeimen arc nélküli embereket látunk, melyben titokzatosság van. Közösen II. című munkámon a középső embernek van arca, akit láthatjuk, hogy kitekint a képből. Keresi az impulzust, nézi, mi lehet rá hatással, mely kizökkentheti. 
Közösen I. (30x30 cm, akril, vászon, 2020) és Közösen II. (50x50 cm, akril, farost lemez, 2020)
A Térj be I-III. sorozat egy élettel teli, pezsgő, impulzív helyet mutat be, de másképp, hisz itt már nincsenek emberek. Ezt csupán színekkel és perspektivikus változatokkal kívántam bemutatni, egy érzés, hangulat kiváltásával. Sejthetjük, hogy történik valami a helyiségben, de nem látunk be. Tanúi vagyunk valaminek, melyben dönthetünk, hogy részt akarunk-e venni. A sorozatot nézve egyre közelebb kerülünk a helyhez. Az ablakon benézve egyfajta titok tárul elénk. Nem tudjuk, mi történik bent, kíváncsiak leszünk. Részleteket látunk egyazon helyről és egy ember, – önmagunk – döntéséről. A ránk folyamatosan hatással lévő pillantanyi döntéseinkről. Egy helyet figyeltem meg három nézőpontból, melyek mindegyike mást mutat, és más kérdést vet fel. Végül eljutunk a Térj be III. alkotáshoz, egy ajtót látunk, mely valaminek a kezdetét, egyúttal egy döntés eredményét. 
Sorozatommal azt akartam bemutatni, milyen eltérő tud lenni minden, attól függően, hogy honnan nézem, melyik szemszögből figyelem meg jobban. 
Térj be I–III.
70x100 cm, olaj, farost lemez, 2020
Garai Gabriella
Published:

Garai Gabriella

Published:

Creative Fields