BLÅHVAL REMAKE 2.0


Original hvaltegning

Benspænd: 

- Lys
- Skal være kunstnerisk


Proces
Ingen tvivl om, at det har været en super uinspirerende proces. Har prøvet at gå i alverdens retninger, og har alligevel haft virkelig svært ved at tage fat på noget, som jeg gerne ville arbejde videre med og kunne se en idé i. Men her trækker jeg jer lige igennem det alligevel.


1. Lys og farver

Jeg ville gerne lave noget med lys og vand, så jeg kunne holde fast i hval- og havtemaet.  Fandt en masse glas i forskellige hav-farver, som jeg kunne få sollys til at skinne igennem. 
Det var pænt, men så kom jeg ikke rigtigt længere


2. Når jeg siger lys, så siger I "...

..neon, diskokugler, superfede filtre." Det var jeg vild med, kunne bare ikke få det til at passe ind i en hval-kontekst.










Jeg overvejede dog, om stearinlys kunne noget!











... det kunne det ikke.





Fandt også lige noget kreativitet, som nogen havde tabt :-)

3. Forfra

Jeg var lidt fortabt. Og startede forfra på at brainstorme.

Så kom jeg tanke om Pinocchio, hvor de er fanget inde i en hval. Gad vide, hvordan en hval ser ud indefra? Hvad kan man opleve? Og hvilke træk fra hvalen er vigtige at have med?




Produkt
Jeg besluttede mig for, at lave en lysinstallation, med fokus på skellettet og barderne (hårene den filtrerer føde med), der viser hvalen indefra.

Formålet er, at man skal kunne bevæge sig rundt i et univers, med en fornemmelse af, at man er inde i hvalen og kigger ud. Ved hjælp af sollys skal man kunne få en kunstnerisk fornemmelse af hvalsens opbygning.

Grundet pladsmangel blev det dog kun til en prototype







Færdig prototype af lysinstallation
​​​​​​​


LYSINSTALLATION
Published:

LYSINSTALLATION

Published: