Juliette Smeijers's profile

Ruimtelijke vormgeving

Ruimtelijke vormgeving.

We kregen de opdracht om een zeecontainer te transformeren in o.a. een voedselstand. De voedselstand moest multicultureel zijn en daar heb ik me op gefocust. Ik wilde een Zuid-Amerikaanse vibe en keuken toepassen in mijn design. Daarop is mijn moodboard gefocust. De plattegrond is de plek waar de voedselstand zich plaatsvind.
moodboard voor de voedsel container. Ik heb er veel structuur aan toegevoegd en ook een beetje sfeer. Ook heb ik de locatie waar de container gaat staan in mijn moodboard verwerkt.
Dit is de plattegrond die ik op illustrator heb gemaakt. De witte rechthoekjes zijn plaatsen waar de voedselcontainers kunnen staan.
Daarna schetste ik 15 mogelijkheden voor de vorm van mijn container.Daarvan moest ik een ontwerp kiezen die ik in twee verschillende manieren heb uitgewerkt.
Mijn eerste uitwerking heb ik in de sims 2 gemaakt. Er staan twee personen in om de proporties te laten zien. Dit vond ik zelf heel leuk om te doen, maar de met de sims heb je ook limieten die ik helaas niet kon vermijden, zoals het behang (die wilde ik combineren, maar om toch een beetje een idee te geven wat ik bedoel heb ik vergelijkbare onderdelen geplaatst).
Mijn tweede uitwerking heb ik op papier gemaakt. Omdat de eerste uitwerking digitaal was, heb ik in deze uitwerking met meerdere materialen gewerkt. ik heb het met waterverf, markers en fineliners uitgewerkt. Er staat een persoon in om de proporties te laten zien. Een groot voordeel van handmatig projecten uitwerken is dat je wel alles kan vormgeven hoe je het wilt. hier klopt alles namelijk wel. 
ANALYSE 
Ik vond dit een erg leuk project waar ik hard aan heb gewerkt. ik heb ook geleerd en dingen toegepast waar ik erg enthousiast over ben.
Ruimtelijke vormgeving
Published:

Ruimtelijke vormgeving

Published: