bezcanta haber's profile

Sıfır Atık Projesi Kapsamında Karaman’da Bez Çanta Dağı

Sıfır Atık Projesi Kapsamında Karaman’da Bez Çanta Dağıtıldı

Karaman Valisi Fahri Meral, her yıl 16-18 Eylül tarihleri arasında kutlanan ve bu yılda 32 incisi gerçekleşen Ahilik Kültür Haftası etkinliğinde Aktekke 15 Temmuz Meydanında vatandaşlara ücretsiz olarak bez çanta dağıttı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğüyle başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında plastik poşet kullanımının azaltılması yönünde Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen ücretsiz bez çanta dağıtım etkinliğinde il protokolü ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Ahilik Kültür Haftası etkinliklerindeki konuşmasında ücretli poşet uygulamasına uygulandığını belirten Vali Fahri Meral, “Bu konuda esnaf ve sanatkârlarımızdan, sanayicilerimizden ve Karamanlı hemşehrilerimizden destek vermelerini bekliyoruz. Ahilik ruhuna uygun olarak çevreye önem veren çevreci bir toplum haline gelmemiz için gayret göstermemiz gerekiyor” dedi.
Meral, Ahilik Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında Aktekke 15 Temmuz Meydanında plastik poşetlerin ücretlendirmesi ile ilgili konuşan Vali Fahri Meral, “30.06.2019 tarihinden itibaren satış noktalarınca temin edilecek ve vatandaşlara ücretli olarak verilecek plastik poşetlerin en az 40 mikron kalınlıkta olması tekraren kullanım açısından gerekli bir husustur. Plastik poşet hammaddesinin petrol türevli olması nedeniyle doğaya bırakıldığında suda çözünmesi 400 yıl, karada çözünmesi ise 800 yıllık bir süreç almaktadır. Bu nedenle plastik poşetlerin defaten kullanılabilmesi veya doğada hızlı çözünmesi öngörülmekte, kalınlık sınırlamasıyla bu amaçlanmaktadır.Bu şartlara uyma zorunluluğu Plastik Poşet Üreticileri ile Satış Noktalarının ortak yükümlülükleri arasında yer almakta olup vatandaşlarımızın da işletmelerden bu yönde talepte bulunmaları çevre ve gelecek için önem arz eden bir durumdur” sözlerini ekledi. Konuşmasının devamında Vali Meral, hedefin 2018 yılında kişi başı 440 adet olan plastik poşet kullanım değerini, 2019 yılı için kişi başı 90 adet, 2025 yılı için ise 40 âdete indirmek olduğunu ifade etti.
Sıfır Atık Projesi Kapsamında Karaman’da Bez Çanta Dağı
Published:

Sıfır Atık Projesi Kapsamında Karaman’da Bez Çanta Dağı

Published:

Creative Fields