Ella Huizinga's profile

Wie ben ik en wat ga ik doen?

Mijn naam is Ella Huizinga en ik ben 19 jaar. Afgelopen maanden heb ik weer eventjes bij mijn ouders, zusjes en hondje (@semdesuperman) gewoond in Noordhorn, maar sinds augustus woon ik weer in Groningen. Al sinds kleins af aan kan ik mij beter uiten in beelden dan in woorden. Nu moet ik zeggen dat ik eigenlijk een video wilde maken over wat ik in deze komende periode ga doen, maar ik ben mijn stem kwijt, dus nu wordt het een uitdaging om mezelf toch te uiten in woorden. 

Van 2015 tot 2018 heb ik een AV-productie- en Fotografie opleiding gevolgd aan het Noorderpoort in Groningen. In deze opleiding heb ik 1,5 jaar stage gelopen, waarvan een half jaar lang bij het impresariaat van het Noorderpoort Kunst en Multimedia en 1 jaar lang bij Studio SpinLink. Bij Studio SpinLink heb ik de kans gekregen om samen te werken met veel verschillende partijen zoals DUO, WerkPro, Gemeente Groningen, Jimmy's, mocht ik veel congressen bij wonen, heb ik jongeren begeleid en heb ik mezelf kunnen ontwikkelen op verschillende multimedia gebieden. 

Omdat ik wat anders wilde dan alleen fotografie, heb ik afgelopen jaar de studie Social Work gevolgd. Nu hoor ik je denken: wat heeft deze studie nou met fotografie te maken?Om eerlijk te zijn niks. Ik heb door eigen ervaringen een zwak voor mensen die niet in de standaard samenleving passen en ik kan er niet tegen als daar niks voor gedaan wordt. Nu heb ik door mijn stage ervaren dat juist deze groep mensen vaak graag creatief bezig is, dus leek het mij mooi om mijn ervaringen op multimedia gebied te combineren met Social Work. Helaas werd de studie op den duur een beetje te theoretisch voor mij en dit heeft mij tot het punt gebracht om te stoppen met Social Work en te starten met de opleiding: Online Contentcreator. 

In het eerste blok wil ik mezelf beter op de markt zetten. Ik wil werken aan mijn portfolio door middel van film en een nieuwe website (via wordpress). Aan het begin van dit jaar heb ik een fotoshoot gehad met Jan Willem de Koning en zijn dochters voor Barber King, een barbershop uit Hoogezand. Hij was zo tevreden, dat hij mij begin deze maand heeft gevraagd voor een promotievideo. Een mooie uitdaging om via deze opdracht te laten zien wat ik kan en mezelf uit te dagen in strakke beelden en in de nabewerking. Mijn website wil ik graag opnieuw opbouwen, omdat ik graag wil laten zien wat ik kan. Daarnaast zou ik graag willen uitzoeken wat een fotograaf nou eigenlijk vraagt voor een fotoshoot, omdat ik mezelf hierin erg wegcijfer en het lastig vind om hogere tarieven te vragen.

Ik ben benieuwd naar de komende periode, maar ik heb er vooral heel veel zin in!

Liefs Ella


Wie ben ik en wat ga ik doen?
Published:

Wie ben ik en wat ga ik doen?

Published:

Creative Fields