Jack-In! Garderobe

Jack-In
Tijdens het vak BMC (Business Model Canvas) hebben we zelf een bedrijf kunnen oprichten (fictief). In ons groepje gingen we na wat we nu echt als een frustratie ervaren. Hierbij kwamen we op de garderobes bij het uitgaan. De rij is altijd lang, je krijgt een papieren kaartje die je makkelijk kwijt raakt, jassen worden gestolen, noem het maar op. Hier hebben we iets op bedacht.

De garderobe van de toekomst
Jack-In is een naadloze samenwerking tussen een fysieke garderobe, een app en de bezoekers van de clubs. De fysieke garderobe is anders dan de traditionele kledinghangers. Het wordt een digitale garderobe met kledingklemmen. Voor iedere kledingklem is een scan-apparaat, dit wordt of QR of NFC. Via de app kan de bezoeker een jas ‘In-jacken’ in de club waar hij/zij is. De klem opent, waarna de bezoeker de jas er tussen kan hangen en de klem weer sluit. In de app ziet de gebruiker dat zijn jas succesvol opgehangen is en via deze app kan hij zijn jas ook weer ‘uit-jacken’ waardoor de klem opent. De garderobe is echter niet kosteloos. In de app kan een saldo worden geplaatst op het account en in de app is te zien welk tarief er gehanteerd wordt in de clubs. Dit tarief wordt van het saldo gehaald zodra de jas wordt ingejackt.
Tevens kan er in de app gezien worden hoeveel plek er nog is in de garderobe van dichtbij zijnde clubs. Clubs kunnen ook als favoriet opgeslagen worden en het is ook mogelijk om meerdere jassen in te jacken, voor bijvoorbeeld de jas van een vriend. Ook krijgt de gebruiker ruim van te voren een melding over de sluitingstijd van de club waar hij zijn jas heeft opgehangen.
Met dit systeem zorgen we ervoor dat de garderobe een zelfservice wordt. De doorstroming neemt hierdoor aanzienlijk toe. Ook kunnen jassen niet meer gestolen worden omdat ze goed vast zitten tussen de kledingklemmen. Daarnaast scheelt het de clubs personeelskosten.
                              Het logo van Jack-In                                                                                                                                        De CEO van Jack-In met een prototype
Kickstarter video
Dit project is gedaan voor het vak BMC en een onderdeel hiervan was het maken van een kickstarter video. We hebben uitgebreid gewerkt om een zo goed mogelijke video te maken van ons concept: Jack-in! Zie hieronder het eindresultaat.
Business Model Canvas van Jack-In
Jack-In! Garderobe
Published: