Unai Sarri's profile

Europa League-finale 2019

UEFA Europa League-finale 2019 - Et Londonderby i Baku

Sæsonen 18/19 går lige så stille på hæld, og vi er nu nået frem til de store, europæiske finaler. Den første af dem er Europa League-finalen, som spilles i Aserbajdsjans hovedstad Baku onsdag aften den 29. maj. Opgøret står mellem de to Londonklubber Chelsea FC og Arsenal FC, som begge ikke har vundet andre trofæer denne sæson. Hvem der tager det sidste stik, skal blive spændende at se, men som optakt kan vi jo dykke ned i de sidste nye updates fra de to holds trupper.

Chelsea FC
Efter alt at dømme bliver Europa League-finalen Eden Hazards sidste kamp i Chelsea-blusen, ligesom det meget vel kan blive sidste gang, at Maurizio Sarri sidder på trænerbænken for the Blues. Begge vil nok gerne have en god afsked med et stort trofæ, men flere skader komplicerer tingene for Chelsea-mandskabets chancer i finalen.

Callum Hudson-Odoi gør Antonio Rüdiger og Ruben Loftus-Cheek selskab på skadeslisten, som også tæller midtbaneprofilen N’Golo Kanté, som ikke ser ud til at blive en knæskade kvit inden finalen.

Det vil sige, at fire spillere, som man må formode ville have været en del af startopstillingen, højst sandsynligt ikke bliver klar. Det giver nogle væsentlige udfordringer for den italienske manager Maurizio Sarri, men til gengæld betyder det også, at danske Andreas Christensen har stor chance for at spille fra start i en europæisk finale.

Arsenal FC
Vi har længe vidst, at profilen Aaron Ramsey ikke bliver klar til finalen, da den evigt skadede, walisiske landsholdsspiller har været ude med en lårskade i nogle uger, og han har heller ikke været en del af træningen hos Arsenal sidenhen. Ramsey får dermed ikke mulighed for at deltage i en europæisk finale som et punkt for sin Arsenal-karriere.

Derudover er der hele bataljen med armenske Henrikh Mkhitaryan, der af sikkerhedsmæssige årsager ikke vil rejse ind i Aserbajdsjan, som er i storkonflikt med stjernens hjemland.

Til slut er også Denis Suarez ude med en skade, så the Gunners ganske hårdt svækket i offensiven.

Unai Emery kan trods alt glæde sig over, at Danny Welbeck er vendt tilbage efter en grim ankelskade. Den engelske angriber, som har kontraktudløb ved udgangen af næste sæson, er med i truppen til kampen, men kan højst forventes at få en rolle som indskifter.

Også i forsvaret er der problemer, da hverken Hector Bellerín eller Rob Holding blevet længerevarende skader kvit. Det kan komme til at koste, for Arsenal-defensiven har generelt set lidt vakkelvorn ud denne sæson.

Bud på startopstillinger
Chelsea FC (4-3-3):
Arrizabalaga; Azpilicueta, Christensen, Luiz, Alonso; Kovacic, Jorginho, Barkley; Pedro, Giroud, Hazard

Arsenal FC (5-2-1-2):
Cech; Maitland-Niles, Mustafi, Sokratis, Koscielny, Kolasinac; Xhaka, Torreira; Özil; Aubameyang, Lacazette

Har du husket at gøre det klart med konen eller kæresten derhjemme, at du altså skal se Europa League-finale til sent om aftenen? Nå ikke? Jamen så kan du da lige smutte ind på curvii.dk og finde lidt lækkert nyt tøj til hende. Du kan bl.a. købe Zizzi jakker, Zhenzi bukser og meget andet flot designertøj.
Europa League-finale 2019
Published:

Europa League-finale 2019

Published: