Hanna Finnström's profileFredrik Sandberg's profile

Redesign av GöteborgsPostens helgläsning Två Dagar



Bakgrund
Inför 2018 ville GöteborgsPosten ta ett omtag på  och förnya sitt helgmagasin Två Dagar. En ny redaktion tillsattes och ett nytt koncept för magasinets innehåll och form påbörjades. Vi fick uppdraget att tillsammans med Två Dagar-redaktionen sätta det nya konceptet.  Målet var att stärka bilden av GP som kvalitetsprodukt och hitta ett spännande och intressant innehåll som tilltalar huvudmålgruppen, läsare och boende i storgöteborg i åldern 25–50 år. Ambitionen var att skapa en premium-produkt med ett överraskande innehåll, men samtidigt behålla en folklig och personlig känsla.




Lösning
Rubrik tog tillsammans med Två Dagars redaktion fram byggstenar till nya magasinet och påbörjade sedan arbetet med att ta fram den grafiska formen. Utmaningen var bland annat att Två Dagar dels skulle dela dna med morgontidningen genom formmässiga kopplingar, dels förmedla en känsla av premiumprodukt. 

Lösningen blev en grafisk form där texten får ta plats och blir en viktig del av premiumkänslan. En annan viktig kvalitetsmarkör är omsorgen om detaljerna för att skapa rätt identitet och kvalitetskänsla. Många av de nya ikonerna och formelementen är framtagna för att fungera även digitalt, vilket är viktigt eftersom Två Dagar också fått en mer framträdande plats på gp.se.
Resultat
Nya Två Dagar vann silver i Svenska Designpriset hösten 2018.
– Både bland läsare och på Göteborgs-Posten finns förväntningar på vad vårt helgmagasin ska vara. Då är det extra viktigt med någon som kommer in med en fräsch blick för att hjälpa till att identifiera vad som kan göras om och vad som bör behållas. Den rollen har Rubrik tagit på ett helhjärtat sätt med lika delar professionalitet, energi och entusiasm och vi är mycket glada över resultatet, säger Två Dagars huvudredaktör Ulf Roosvald.
Redesign av GöteborgsPostens helgläsning Två Dagar
Published:

Redesign av GöteborgsPostens helgläsning Två Dagar

Redesign of the feature magazine for one of Sweden's largest newspapers GötebrogsPosten. Winner in The Swedish Design Award 2018.

Published: