Juli Sanjuan Palma's profile

COM SI FOSSIS A CASA - Figueres, FestivalAgitart (2017)

COM SI FOSSIS A CASA 
Disseny dels espais del festival internacional de dansa contemporània Agitart.

(junt Clara Crous Fort)​​​​​​​

Des de l’any 2014 Figueres acull Agitart, un festival que transforma la ciutat en un nucli per a l’expressió creativa. El festival s’estructura a partir de cinc premisses molt clares (i també presents en el seu logo): l’educació (color verd), la col·laboració (el groc), una variada programació (taronja), la producció (rosa) i el propi festival (blau).

Cada any el festival transcorre en diversos punts de la ciutat i aquest any 2017 es va dur a terme entre la Rambla i el Teatre Jardí. L’organització del festival ens va demanar que penséssim una escenografia per dividir els espais que fos quelcom proper per l’espectador i que aquest si sentis còmode, com si fos a casa seva. I amb tot aquells objectes d’ús quotidià.

Així doncs, amb aquestes premisses vam dissenyar el que va ser l’escenografia del festival i vam dividir els espais amb els 5 colors i conceptes principals:

- l’educació i per tant el color verd va ser com la sala de jocs/estudi d’una casa i “photocall” del festival on els nens i nenes de Figueres podien jugar i interactuar amb l’escena.

- el color blau va ser l’escenari del festival, una extensió de la sala d’estar i el punt on es fa més vida en una casa.

- la zona de col·laboradors, de color groc, hi vam trobar el bar i les “foodtrucks” i es va representar amb l’escena d’una cuina.

- el color rosa va ser el que pertany a la producció del festival on hi vam trobar el punt d’informació i “merchandising” i per tant era el punt d’accés a un habitatge: el rebedor.

- finalment, el color taronja, el d’una programació variada, era al Teatre Jardí de Figueres on a l’accés d’aquest hi havia una escena d’un dormitori.
COM SI FOSSIS A CASA - Figueres, FestivalAgitart (2017)
Published:

COM SI FOSSIS A CASA - Figueres, FestivalAgitart (2017)

Published:

Creative Fields