Disseny dues etiquetes (delantera i posterior) del vi Memorabili. Projecte acadèmic.
 
Memorabili és un tint Caverrnet Sauvignon, reserva del 2006, D. O. Ribera del Duero.

 
1. Etiqueta des del punt de vista tradicional

El fet de comparar dues imatges de la verema, una imatge antiga en blanc i negre amb un de l’actualitat en color, li dona un toc tradicional. D’aquesta manera ens transmet que és una bodega amb anys d’elaboració de vins de qualitat i no perd la modernitat que es requería en l’exercici.
Tot i que les imatges no són les dues de la collita, combinen molt bé per l’angle en el que han estat capturades i les línies que formen les vinyes.
En l’etiqueta posterior hi ha un contrast entre el nom i els altres elements jugant amb el blanc i negre.

A la impressió, l’etiqueta delantera aniria amb un paper fotogràfic brillant per donar una bona qualitat a les imatges. L’etiqueta posterior aniria impressa amb paper verjurat blanc.
2. Etiqueta des del punt de vista innovador

Es combinen diferents elements innovadors; primerament, trobem la forma de taca de vi que atrau la mirada i  en el seu interior hi ha una imatge antiga de la verema. Els colors també són un element atrevit i combinen amb els de la imatge. Per últim, veiem que el text de l’etiqueta no està centrat al mig de l’etiqueta sinó que està alineat amb la taca.
En l’etiqueta posterior també s'ha jugat amb els color de la imatge per destacar la bodega.

A la impressió ambues etiquetes anirien impresses amb paper verjurat blanc i la forma de la gota de vi acabat en relleu en sec.
Etiqueta de vi
Published:

Etiqueta de vi

Si hi ha un àmbit on el disseny gràfic aporta alguna cosa més que un simple valor afegit econòmic, és en el món del vi. Quan volem comprar un vi Read More

Published: