Vraag
Het WNF wordt vaak gezien als ontoegankelijk en ver weg. Momenteel zijn zij daarom bezig om hun imago te verbeteren. Dit doen zij door middel van hun webinars/ livestreams. De opdracht voor mij en mijn team is om in een korte periode (drie weken) een nieuw plan op te stellen, hoe deze webinars gehouden moeten gaan worden. In de opdracht wordt er specifiek gekeken naar het verkrijgen van meer kijkers, meer openheid en een hogere loyaliteit van de kijkers.
Proces
In de groep zijn we aan de slag gegaan met het onderzoeken van de huidige WNF Webinars(zoals ze toen werden genoemd). Interviews, enquêtes en service safari's zijn als methodes gebruikt om erachter te komen wat de doelgroep vindt van de Webinars. Hier zijn meerdere concepten bij bedacht die zijn voorgelegd bij de doelgroep en stakeholders om verbeterd te kunnen worden. 
Oplossing
WNF LIVE wordt het nieuwe concept. WNF LIVE is een informatieve livestream dat gaat over de onderwerpen omtrent het WNF. Door middel van een laagdrempelige inschrijving wordt het uitnodigen van nieuwe kijkers makkelijker, wordt er een nieuw publiek bereikt en wordt er nieuwe data verkregen. Vooraf wordt de livestream gepromoot op social media. Dit gebeurt op verschillende manieren, zoals een promotiefilmpje en behind the scenes footage.
Tijdens de livestream worden er verschillende onderwerpen behandelt binnen hetzelfde thema. Om meer openheid te creëren kun je denken aan een  medewerker die zijn woord doet over een onderwerp in het thema. De livestream zal altijd dezelfde punten bevatten met een andere inhoud/thema.
Achteraf kunnen de kijkers met elkaar hun ideeën kwijt over de webinar. 
WNF LIVE
Published:

WNF LIVE

Published:

Creative Fields