Jiri Krejcirik's profile

UN/BALANCE bowls hand-blown opal glass,marble,wood


Collection of three hand-blown opal and crystal glass bowls combined with three different pedestals made of marble or wood. The other side of the pedestals also serves as bowls. To create various combinations of composition the bowls can be freely combined with pedestals. Within the spherical protrusion on the bottom side the bowls fit perfectly on pedestals without any fixation. Glass bowls are hand-blown into beech molds with graphite insert. The bowls are available in uncut, hand cut and polished finish or hand cut in matte finish. Due to the handmade production every piece is the original.
Diameters of bowls: 280 mm, 165 mm a 105 mm
______________________________________________________________________________________________________________________
Kolekce tří ručně foukaných mís z opálového a křišťálového skla na třech různých podstavcích z mramoru nebo dřeva. Podstavce, které po otočení rovněž slouží jako misky, lze s mísami volně kombinovat a vytvářet tak různé tvarové a objemové kompozice. Díky půlkulovému výstupku na spodní straně mís perfektně sedí na podstavci, aniž by je bylo potřeba k sobě kotvit. Skleněné mísy jsou ručně foukané do bukových forem s grafitovou vložkou. Jsou ve variantách nebroušené, broušené v matném provedení nebo broušené v leštěném provedení. Vzhledem k ruční výrobě je každá miska originál.
Materiál: opálové sklo s křišťálovým přetahem, afgánský mramor, jasanové/olivové dřevo
Průměry mís: 280 mm, 165 mm a 105 mm
UN/BALANCE bowls hand-blown opal glass,marble,wood
Published:

UN/BALANCE bowls hand-blown opal glass,marble,wood

Collection of three hand-blown opal and crystal glass bowls combined with three different pedestals made of marble or wood. Designed for NAPADLOM Read More

Published: