Malin Rosen's profile

Surrealism - Malin Rosén

IDÉSKISS
Jag kände från första början att jag hade en ganska bra aning om vad jag ville göra med min surrealismbild, vilket gjorde att jag inte googlade speciellt mycket. Jag skissade ner det jag ville göra, vilket egentligen var lite av en spin-off på en annan idé som jag hade ritat upp för några månader sedan. 
Jag var inte riktigt säker på vad jag skulle använda till det som staden skulle stå på. Jag hade två olika val; en bok eller en iPad, och jag använde mig av en iPad i slutändan eftersom det gjorde att bilden såg lite mer "realistisk" ut. 
 
Jag visste att jag ville använda mig utav fotostudion i det här projektet, eftersom det var ganska fritt att göra vad man ville och studion är mitt favoritställe att fota. 
BUDSKAP
I början ville jag att mitt buskap skulle vara att man kunde dra upp sina egna berättelser ur någonting och göra det sitt eget, och jag antar att det fortfarade är mitt budskap i grunden. Men jag ville att det skulle vara mycket tydligare än vad det blev. Jag antar att det som gör att budskapet försvinner lite är för att jag använde mig av en iPad istället för en bok. Böcker kopplar man nästan alltid till berättelser, och visst man kan läsa på en iPad också, men det är absolut inte alla som använder en som gör det. 
 
Men det jag ville få ut med min bild var att den skulle se lite häftig ut också. Jag ville nästan att folk skulle säga "wow" när de ser den, för jag tycker att det är en stor del av surrealism. Så visst, jag hade ett budskap i åtanke, men jag fokuserade mest på att "wow"-faktorn skulle bli så hög som möjligt. 
 
Jag tycker att man kan få tolka bilden lite som man vill. Man kan se samma budskap som jag gör, eller se den som någon sorts framtidsspekulation, eller inte se något budskap alls utan bara en cool bild. 
PROBLEM
Jag stötte på ett antal problem under det här projektet, men jag känner att jag lyckades lösa dem på ett bra sätt i slutändan trots allt. 
 
Det första problemet jag stötte på var att jag inte visste vad jag skulle göra med staden som jag visste att jag behövde. Jag hade en aning om att det skulle bli ett problem redan när jag skissade min idé, men jag gillade den så mycket att jag inte ville låta det stå i vägen. 
    Jag tog lite bilder lite här och där runt om i Göteborg, men ingen blev så som jag ville att den skulle se ut och som kunde passa resten av min bild. Så jag var tvungen att gå till Plan B, vilket var att använda en bild från Google. Efter ett okej på det var problemet fixat och jag fortsatte framåt.
 
Jag hade också ett problem med bilden på min modell. Jag hade planerat en andra ljuskälla som skulle komma bakifrån när jag fotade i studion, men som jag valde att inte ta med under redigeringen eftersom det såg lite konstigt ut. Då uppenbarade sig problemet att jag hade ljus som kom från helt fel håll, och det tog ett tag att få det fixat, och till och med nu kan man se att ljuset ligger lite fel på vissa ställen. 
    Jag antar att det här problemet inte "löste" sig eftersom man fortfarande kan se problemet på vissa ställen. Jag tycker dock att jag gjorde ett hyfsat bra jobb att gömma undan det som var mest tydligt. 
RESULTAT
Jag blev nöjd med mitt slutresultat, trots att jag trodde att jag inte skulle bli det halvvägs genom redigeringen. Efter mycket feedback och försök efter försök att få till rätt ljus så tycker jag att "wow"-faktorn lyckades komma fram, på något sätt i alla fall. 
 
Jag kunde såklart lagt ner mer tid på staden och på ljuset, men det kan man alltid göra på allt man gör. Man kan aldrig bli helt nöjd, men jag tycker att jag kom riktigt nära det jag ville ha ut av min idé. 
Surrealism - Malin Rosén
Published:

Project Made For

Surrealism - Malin Rosén

Surrealism

Published: