Jiri Krejcirik's profile

LANGSKIP & LEIDANGSKIP /flat pack furniture

I designed the flat pack dining room furniture with its aesthetics based on the construction. The visible joints and edges form a significant and decorative part of the design.The furniture is made of birch multiplex boards using a 5 axis CNC cutting machine.The furniture can be slot together in a couple of minutes and can be taken apart and flattened for easy transport.
 
Navrhl jsem rozložitelnou jídelní nábytkovou kolekci inspirovanou estetikou vikingských lodí, podle nichž jsou rovněž jednotlivé prvky setu symbolicky pojmenovány. Jídelní stůl LANGSKIP a židle LEIDANGSKIP.
Estetika kolekce je založena na tom, že konstrukční prvky jsou přiznané a tvoří tak výtvarný detail, který minimalistický vzhled nábytku ozvláštňuje a vytváří jeho signifikantní charakter.Jednotlivé dílce, z nichž je nábytek bez použití lepidla složen, jsou vyfrézovány 5-ti osým CNC dřevoobráběcím centrem z březových multiplexových desek. Jelikož nábytek je složen, případně rozložen během několika minut, je zákazníkovi doručován v rozebraném stavu. 
designed by Jiří Krejčiřík
photography by Taja Spasskova

 
------process of making---------
 
i like it !
i want to buy it !
 
----->
contact me: jkrejcirik09@gmail.com
LANGSKIP & LEIDANGSKIP /flat pack furniture
Published:

LANGSKIP & LEIDANGSKIP /flat pack furniture

FLAT PACK DINING ROOM FURNITURE My aim was to design a dining room furniture with its aesthetics based on the construction. The visible joints an Read More

Published: