Manel Romero Madrigal's profile

Casa per a José i Manuela, projecte bàsic.

Casa per a José i Manuela
Projecte executiu
Projecte de vivenda unifamiliar a Sant Cugat del Vallès, Barcelona. El terreny està situat una zona residencial de recent creació a tocar de l'estació de MIra-Sol. El solar és un sobrant resultant de la intersecció entre els vials del nou barri i l'antic teixit de vivendes unifamiliars existents a la zona. És petit i triangular.

Es prenen tres decisions bàsiques:

Primer
Esgotar l'edificabilitat de la parcela per tal de densificar el máxim possible el barri, de densitat mitja baixa, ja que la parcela es troba a escasos metres de l'estació de ferrocarrils, la biblioteca i el mercat municipal.

Segon
Crear plantes amb possibilitat de funcionar autonomament. A cada planta es pot arribar a cuinar, treballar, esbargir-se i dormir.

Tercer
Construïr una vivenda amb una despesa energètica mínima i amb cura amb els cicles de vida dels materials de construcció.

El resultat es una vivenda de planta triangular que es repeteix als tres nivells de la mateixa, el soterrani, la planta baixa i la planta pis. La planta soterrani té unes grans obertures a Sud-Est per aprofitar la porció de jardí situat en aquest nivell. Tambné és l'entrada de cotxes. La planta baixa s'obre al jardi, situat a Sud-Oest. També es disposa una obertura a Nord per aprofitar l'ombra a l'Estiu. La planta primera torna a obrir-se a Sud-Est, amb vistes sobre la Serralada Litoral. En aquest nivell d'ubiquen dos habitacions, un bany complet i un estudi. El traçat d'instalacions permet en un futur ubicar una cuina en una de les habitacions, ja que aquestes tenen unes dimensions que les fan polivalents.
La planta disposa de dos lluernaris que il·luminen zenitalment. El lluernari de l'estudi permet ventilar la vivienda de manera natural aprofitant el tiratge de l'escala.

Un primer estudi de la demanda energética de la vivenda conclou que aquesta tindrà una consum inferior a 36 kwh/m2·any en demanda de calor i fred. A grans trets, aquesta dada suposa una reducció d'un 50 a un 80% respecte la mitja catalana de consums.
Casa per a José i Manuela, projecte bàsic.
Published:

Casa per a José i Manuela, projecte bàsic.

Vivenda unifamiliar a Bell Indret, Sant Cugat del Vallès, Barcelona. 2010-

Published: