Sofiia Chernichenko's profileTK Näituseprojekt's profile

NÄITUSEPROJEKT 2024

   

NÄITUSEPROJEKT 2024
Tervist, minu nimi on Sofiia Chernichenko, ma olen 3D eriala kunstnik. Tahan teile tutvustada oma tööd.
Minu töö nimi on “Tule mõistusele (Come to Your Senses)”. Ma valisin selle nime, sest ta kirjeldab pildi mõtet väga hästi. Vaataja loeb seda pealkirja ja mõtleb õiges suunas.
projekti idee (est keeles):
Sama inimene talvises metsas, inimesed on kõik erinevates poosides, kehastades ärevaid mõtteid ja lihtsalt mõtteid peas ja muud ketserlust ning põhiinimene istub veidi kaugemal keskel ja hoiab käes tavalist valget pead nagu rahuliku näoga laps.

IDEE
Miks ma otsustasin seda pilti maalida? Well, ma olen ärev inimene. Mõnikord on raske kaasa elada ja ma otsin viis ärevuse edastamiseks lõuendile ilma vaatajat hirmutamata. Järgmisel ööl tekkis mul mõte kujutada seda kui lõpetamata inimesele. Keskel olev pilt kujutab inimest ennast, kes hoiab oma pead (mõistust) käte vahel, justkui vihjates, et teda tuleb kaitsta ja puhastada.
Esimene lihtne sketš
Teine ​​sketš (kompositsiooni on juba näha)
Mõtteid töötamise ajal

Kui hakkasin maalist visandeid looma ja oma peas nähtut lõuendile üle kandma, üllatas see mind tõsiselt. Ma ei arvanud, et meie mõtetes võib korraga elada tohutult palju mõtteid ja me ka muretseme nende pärast. Minu ja selle pildi eesmärk on panna inimesi mõtlema oma vaimse tervise üle ja filtreerima oma peas olevaid mõtteid. Ma arvan, et kunst peaks olema õpetlik, nagu kirjandus või teatrietendused. On väga halb, kui inimene ei mõtle sellele, mida ta kunstis näeb, mis tähendus sellel on ja kuidas see meid mõjutab.

Probleemid​​​​​​​
Üllataval kombel on minu peamiseks probleemiks kiire graafik ja see, et alustasin projektiga üsna hilja, seetõttu on mul hirmud ja kahtlused, et töö ei jõua valmis nii hästi, kui tahaks. See aga ei tähenda sugugi, et ma ei prooviks, vastupidi, see annab mulle tõuke teha tööd kiiresti ja tõhusalt :)
Värvi test Photoshopiga
Mentori abi
Varem ma töötasin Kalli Kaldega ainult joonistamine ja maalimine tundides, aga mulle meeldisid tema vaated kunstile ja õpilastega suhtlemine. Kui tuli aeg mentorit valida, siis oma valikus kahtlemata kirjutasin talle kohe. Me ei suhelnud sageli, sest ma hakkasin projekti kallal üsna hilja. Mentor oli aga mõistev ja aitas mind hetkedel, kui ma ei teadnud mida teha või tegin midagi valesti ning tundis ka minu ideest huvi ja see andis kindlustunde. Ma olen Kallile tema töö ja suhtlemise eest väga tänulik.
Mida uut ma õppisin ja mida õppisin?
Esiteks oli Näituseprojekt ise uus ja uskumatult kasulik avastus. Ma osalen elus esimest korda sellisel üritusel ja mulle väga meeldib see atmosfäär. Kõik õpilased on väga suutlik. Sain ka aru, et nii tähtsa sündmuse nimel tuleks tööga varakult alustada, et mitte muretseda.

Lõputöö
See on kõik, tänan tähelepanu eest!
NÄITUSEPROJEKT 2024
Published:

NÄITUSEPROJEKT 2024

Published: