Çağdaş İnci's profile

Merhaba Günü | Logo Yarışması

Balıkçının merhabası özeldir. Sanki tüm merhabaların temel yapı taşı ondakidir. Onun selamlayışı samimi bir yakınlık içerir. Logoya baktığınızda Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın tebessümünün zaten bir “merhaba” olduğunu anlarsınız. Balıkçının tebessümünde gizli M harfi, tipografik hamlelerle diğer harflerle bütünleşir. Artık “merhaba” gerçek anlamından ziyade, Halikarnas Balıkçısı sayesinde ikonikleşmiş ve gören tüm gözlerden kalbe giden bir soyutluk kazanmıştır. Logo da bu haliyle, bu kıymetli kavramı somutlaştırmış olacaktır.
Merhaba tebessümdür, kalplerdeki sıcaklıktır, gönülden gönüle akan giden bir kayıktır. Bu çalışmada M harfinin fiziki yapısından yola çıktım ve onu tebessüm eden bir dudağa benzettim. Logoda aynı zamanda bir kayık içinde, masmavi denizde seyahat eden iki kişiyi de görebiliyoruz. Bu seyahat “merhaba” sözcüğünün tüm dünyayı saran etkisinden başlıyor. Halikarnas Balıkçısı’nın merhabası logosu ile var olsun. Unutulmaz olsun. Tüm kalplere varsın.
Cevat Şakir’in Batı medeniyetinin köklerini Anadolu’ya dayandırması gibi Merhaba’sının kökleri de "Mavi Yolculuk" adını verdiği, İzmir'den Bodrum'a kadar gezdiği Ege kıyılarındaki hayata, tabiata, denize, denizcilere, sünger avcılarına, balıkçılara ve balıklara dayanır. Bu sebeple M harfinden çıkan bir deniz dalgası ve balık figürü ile başlar logonun hikayesi. Ege'nin Dibi kadar mavi, Deniz Gurbetçileri kadar derin samimiyete özlem içerir. Merhaba Günü logosu harfleme tasarımı olarak ele alınmıştır.
Yarışma / Contest: Merhaba Günü Uluslararası Logo Yarışması / Merhaba Day International Logo Contest
Sanat Yönetmeni / Art Director: Çağdaş İnci
Sonuç / Result: Katılım / Participation
Tarih / Date: 2024
Bağlantı / Link: merhabagunu.com
Merhaba Günü | Logo Yarışması
Published:

Owner

Merhaba Günü | Logo Yarışması

Published: