ursula ohvril's profileTK Näituseprojekt's profile

Ursula Ohvril

Märgid Leiutajast
Mulle oli tähtis, et näitus, mida ma teen, oleks mulle huvitav ja õpetlik Valisin tööks erinevad aurupungistiilis esemed ja relvad. Sain ka oma näitusetööd siduda erinevate koolitundidega, mis võimaldas veidi rohkem keskenduda projektile. Mind on alati huvitanud ulme ja fantaasia ning 3D-graafikat praktiseerides on mul suur huvi tekkinud,kuidas esemed kokku on pandud.
Alustasin inpiratsiooni otsimisega vaatasin pilte päris esemetest ja teiste disainitud töödest. Ideid oli palju ja algselt oli plaan teha 12 leiutist aga aja puuduse tõttu jäin 7 juurde. Esemeteks sai vintpüss, sõjahaamer, kaitseprillid, 2 erinevat granaati ja keevituspõleti.
Kui enam vähem disain oli valmis, siis hakkasin modeleerima. Selle osaga väga palju keerukust ei olnud, kuna teema oli tuttav ja sain lihtsalt kätt tugevdada. Selle osas kõige suurem mure oli mis haamri disain mulle kõige rohkem meeldib.
Edasi oli vaja esemeid tekstuurida. otsustasin tekstuurida substance painteris kuna olin läbinud substance painteri valikaine ja tundsin kõige kindlamat seal. Tekstuurimine oli veidi katse eksitus meetodil tegemine ja üritades saada UV õigesti, et poleks mingeid plekke ja kõik näeks ilus välja. Kokkuvõttes õppisin sellest osast palju kindlasti on veel juurde õppida aga olen üpris rahul oma tulemustega.
Esemed lõplikult valmis saades oli vaja mõelda kuidas neid esitada näitused ning juhendaja pakkumisel otsustasin  esemed stseeni panna. Ma kaalusin mis lugu mu esemed võiksid rääkida ja millist stseeni ma sooviks. Jäin pidama ideele mahajäetud onn metsas kus on leiutaja jätnud maha oma leiutised. Miks ta seda tegi? mis juhtus? Mulle on meeldinud alati mõistatused ja suur huvi on erinevate inimeste vaatepunkti saada mida nad arvavad, et juhtus?
Aga et stseeni ellu viia oli vaja kuuri, vana tugitooli ja lauda. nii alustasin selle tegemist ja ma arvan et mu lemmik tekstuuritud ese on tugitool, mis tegin.
Kui stseen oli ülesehitatud tuli kõige raskem osa töös valgustamine ja töö renderdamine.  Leida õige valgustuse ja õige video üles ehitus võttis mingil põhjusel mul erakordselt kaua aega kuigi eraelu  raskused ja stress arvatavasti ei aidanud kaasa.  isegi kui üles ehitus sai korda oli probleem renderdamisega, sest oli linkinud esemed stseeni ja ise tööd renderda oleks võtnud mitu päeva. Nii pidin hakkama faili ühendama ja vaatama, et kõik tekstuurid ja iga jupp oleks stseeni enda failis olemas.  Sain renderdama kasutades sheepit programmi, aga saatuse tahtel läks renderdamisega ikka aega poolteist päeva.
Viimane etapp oli video kokkupanek kuna polnud varasemat kogemust video editimisega siis sai uut programmi (davinci resolve) õppida. 
Lõppude lõpuks sain päris korraliku tööga valmis. Õppisin palju ja jätkan samas vaimus.
Ursula Ohvril
Published:

Ursula Ohvril

Published:

Creative Fields