AUDIOSLAVE, SELF-TITLED
Audioslave va ser un grup de rock alternatiu que va publicar el seu àlbum debut el 2002, titulat homònimament «Audioslave». Per crear una font per dissenyar la portada del CD, es va pensar des d'una primera vegada fer-ho amb cal·ligrafia, ja que representa millor la duresa de la música rock i el propi grup. Per començar a dissenyar la tipografia, es va prendre com a referència la tipogràfica gòtica de textura del segle XIV.
Auto reflexió

La música rock és un gènere carregat de força i energia, i era important capturar aquesta essència en el disseny de la tipografia per reflectir adequadament el so i l'estil del grup.

L'objectiu era crear una tipografia que no només fos estèticament atractiva, sinó que també capturés l'esperit de la música de "Audioslave". Això va significar jugar amb l'equilibri entre l'aspecte modern i el toc vintage de la font gòtica. Les línies afilades i els detalls complicats de la cal·ligrafia gòtica van ser adaptats per aconseguir una estètica contemporània, però sense perdre la seva essència dura i ferma.

El procés de dissenyar aquesta font va ser un viatge de descobriment i experimentació. Vaig passar hores explorant diferents formes i detalls, ajustant l'espai entre les lletres per assegurar-me que la llegibilitat no es veiés compromesa. També vaig jugar amb la ponderació de les lletres per crear un ritme visual que complementés la música enèrgica de l'àlbum.

En retrospectiva, aquest projecte em va ensenyar la importància de la coherència en el disseny. Cada detall de la font va ser acuradament considerat per garantir que complementés i reforcés la imatge de "Audioslave". Vaig aprendre a abraçar la història i l'estil d'èpoques passades per crear un resultat contemporani i efectiu.

No només va ser un èxit personal, sinó que també em va inspirar a continuar explorant noves formes i estils tipogràfics en el disseny. La creació d'aquesta font va ser un punt de partida per a futures exploracions en el món de la cal·ligrafia i la tipografia, amb una nova apreciació per la seva capacitat de comunicar més enllà de les paraules.

Gràcies per la seva atenció i temps!
Nova Design
Audioslave
Published:

Audioslave

Published: