Leticia Hamendt's profile

Dynamic Machines Chiquita Banana

Dynamic machines
1. Onderzoek Chiquita Banana
Chiquita banan bestaat ondertussen al 150 jaar. Ze streven ernaar om voorop te lopen en ze zijn trots om te kunnen zeggen dat duurzaamheid en milieubescherming hun hoogste prioriteit is. Als menen aan bananen denken zullen ze aan 'Chiquita' denken. Dit komt omdat dit een toonaangevend, wereldwijd bananenbedrijf is met 18000 werknemers in 25 landen. Hun verhaal begon in 1870. In 1944 werd de eerste Miss Chiquita voorgesteld. Deze werd getekend door Dik Browne. In 1963 staat Miss Chiquita ook voor het eerst op de bekende blauwe sticker van de bananen. “Deze sticker aan de buitenkant betekent het beste van binnen.”. Tot 1987 werd Miss Chiquita afgebeeld als een banaan met ene gezicht en kledij maar de kunstenaar Oscar Grillo maakte er een vrouw van. De verandering weerspiegelde het geliefde beeld dat het publiek had van Miss Chiquita als een echt persoon. Chiquita heeft een aantal kernwaarden aangenomen en de gedragscode aangepast in het jaar 2000. Zo hebben ze verschillende certificaten.
1.1 Campagnes Chiquita banana
Just Smile! -> In 2015 lanceerde ze deze campagne als het creatieve platform om Chiquita bananen op een speelse manier te verbinden met consumenten. Chiquita is een merk dat geluk, positiviteit en de wens om te delen promoot.

We are bananas -> In 2017 werd deze nieuwe wereldwijde campagne gelanceerd. 

Always the Best Choice -> Ook in 2017 werd deze campagne aangevoerd. Dit met de gedachte dat het leven vol beslissingen staat, maar is het noodzakelijk om te kiezen? Chiquita denkt altijd aan een derde optie en dat is het concept waarop deze campagne is gebasseerd.

The Banana Sun Cometh -> Door eenvoud, lef en humor te gebruiken, hebben we ingespeeld op een hemels evenement en iedereen aan Chiquita bananen laten denken.
2. Onderzoek beelden
Ik wil de realistische stijl behouden en als slides of bananenvormen gebruiken of zoals je ziet op de meest rechtse foto planken in een opbergkast gebruiken. Bij de bananeslides zou mijn scene veel planten hebben omdat bananen afkomstig zijn uit warme tropische landen zoals Ecuador, Costa Rica,... Uiteraard zijn er dan ook bananen aanwezig en de mascotte van Chiquita banana zal ook aanwezig zijn. Bij mijn tweede idee zou de scene eruit zien als een opbergkast waar de bal dan van de planken in de kast af rolt. Op de planken liggen dan uiteraard bananen.
3. Moodboard merk
1e schetsen
Het merk heeft een meer onschuldige maar toch avontuurlijke uitstraling. Hun kleurenpalet is beperkt met het blauw en geel maar in hun campagnes durven ze alle kleuren van de regenboog te gebruiken. Ik wil dit avontuurlijke erin laten zien door de bal echt een parcours te laten afleggen tussen bepaalde elementen die bij het merk passen zoals planten/bananenbomen (bananen komen van warme tropische landen), fruitschalen (Miss Chiquita heeft een fruitschaal op haar hoofd),...
3D models die ik gebruikte
+ bananenboot
+ palm boom
Eindresultaat
Bronnen:

Onderzoek Chiquita banana:
https://www.chiquita.nl/de-lekkerste-banaan-van-de-hoogste-kwaliteit/

Campagne Chiquita banana:
https://www.chiquita.nl/het-chiquita-verhaal/

Onderzoek beelden:
https://www.youtube.com/watch?v=Oszl95YWfbs&ab_channel=pwnisher

3D models:
Sketchfab en Turbosquid

Dynamic Machines Chiquita Banana
Published:

Dynamic Machines Chiquita Banana

Published:

Creative Fields