yurge veens's profile

motor helm van de toekomst

motor helm van de toekomst
we hadden een opdracht gekregen van school om een wearble te maken. dat is iets wat iemand draagt zo als een vest en moest iets doen met technologie. dus een voorbeeld was een google ARbril in een masker toen covit groot was. nouw ik had een biker gekregen. dus een motor rijder. 
bedank aan Martijn hij heeft mij echt geholpen met deze opdracht en dit is de info die ik heb gevonden van de gemiddelde biker. met die info heb ik problemen proberen te zoeken of irritaties. ik kwam op twee ideeën uit een en ze hadden allebei met zichtbaar heit in het donker te maken. een er van was een leren vest die net zo als reflectoren werken maar dan een beetje neon en paars want dat vinden bikkers mooi zag ik op het internet. het tweede idee was iets van een light op een helm maar er in bewerkt een beetje zoals die attachment maar dan echt in de helm met snelheid display. dus ik ging op zoek naar hoe een helm er uit ziet en hoe ik het zal kunnen verwerken.
dit was wat ik vond de rechts onderen foto is niet wat ik ga doen want dat is een achter light wat ik ga doen is een voor light dus dat auto's beter de motor rijder kunnen zien en dat hij om zicht heen kan kijken zo als in een bocht. bijvoorbeeld als je met een auto draait dan gaan je koplampen naar rechts als je naar rechts draait das dat je in een bocht kan kijken maar met een motor gaat at meestal niet sommige wel maar meeste niet.
dit was een facial prototype die ik heb gemaakt daar van heb ik een 3D model gemaakt. Hier onder heb je het 3D model.
dit word het UI van binnen in de helm die bestuurde met twee knoppen er onder die je niet kan zie. het is een aan en uit knop voor de hele helm en een aan en uit kop voor de lampen. 
de achtergrond had ik op het internet gevonden om gewoon het idee te geven
ik heb hier wat van geleerd zeker met echte prototypes maken want daar heb ik nog moeite mee. 
motor helm van de toekomst
Published:

motor helm van de toekomst

Published: