Efteling - Doornroosje
Uitleg opdracht:
We moesten een Efteling attractie ontwerpen, voor 25 tot 30 jarigen, met een bijpassend logo. Ik had het sprookje Doornroosje. Deze schoolopdracht heeft alleen een paar limieten; de attractie moet 20x20 meter zijn en je mag 3 kleuren gebruiken voor je logo.

Ik was begonnen met onderzoek doen waarna ik drie concepten had bedacht voor de attractie.
Onderzoek
Kleine samenvatting van het sprookje

Het verhaal is opgetekend door verschillende auteurs, waaronder Giambattista Basile, Charles Perrault en de gebroeders Grimm. Het sprookje vertelt het verhaal van een koning en koningin die een kindje wensen, maar er maar geen krijgen. Uiteindelijk krijgen ze een dochter, Doornroosje genaamd. Op haar doopfeest verschijnt een boze fee die haar vervloekt. Wanneer Doornroosje vijftien jaar oud is, prikt ze zich aan een spinnenwiel en valt ze in een diepe slaap. Ze wordt omringd door een doornhaag en kan alleen worden gewekt door een kus van een prins. Uiteindelijk wordt ze wakker gekust en leeft ze nog lang en gelukkig.

Wat is het moraal van het verhaal?

Het verhaal symboliseert de ziel, die op aarde komt om haar weg door de moeilijke verwarrende wereld te vinden en hoe geboorte en dood bij elkaar horen. Wanneer het kind volwassen word en zijn leven zelfstandig oppakt, zal de kindertijd met zijn afhankelijkheid sterven.​​​​​​​
Mijn 3 concepten
Café
Een eetcafé voor de vermoeide mensen om lekker uit te rusten. 
Kasteel
Ik had eerst een idee waar de attractie een soort droomvlucht is, waarbij je door het kasteel heen ging in een karretje dat je het stilstaande kasteel kon bewonderen.
Lange glijbaan
Je gaat in doornroosjes toren omhoog terwijl je Malafide/Maleficent de spreuk hoort uitspreken, wanneer je bij bovenin de toren aankomt zie je Doornroosje in een diepe slaap. Dan kan je kiezen welke glijbaan je neemt en ga je door en om de toren heen helemaal naar beneden.
Doolhof
Een griezelig doolhof waar wanneer je erdoorheen loopt je steeds stilstaande scenes kan ziet uit de film als standbeelden.
Uiteindelijk was ik gegaan voor het doolhof, omdat er al genoeg cafés zijn in de Efteling en een glijbaan was misschien een beetje saai voor deze doelgroep.
Visualisatie
De attractie in 1 zin:
Een huiveringwekkende doolhofattractie neemt bezoekers mee op een meeslepende reis door griezelige gangen, waarbij ze tussen doorns en heggen gluren en scenes van de film zien, waardoor ze op indringende wijze worden ondergedompeld in het verhaal.
Logo en Media-uitwerkingen
Moodboard
Schetsen
Logo
Media uitingen
Mock up
Waar komt de attractie?
Reflectie:
Ik ben blij met mijn logo, maar kon in mijn visualisatie niet goed uitdrukken wat ik in mijn hoofd had, omdat ik gewoon te weinig skills had in die programma's. Ik was ook te lang blijven hangen in de concept fase en kon geen keuzes maken. Het had ook wat meer samenhangend kunnen zijn in mijn mening zoals media-uitingen, de mock ups.
Over het algemeen was het in mijn mening wel een leuke opdracht ook al vond ik hem moeilijk.
Schone slaapster
Published:

Schone slaapster

Published: