Gökhan MARAŞLIOĞLU's profile

Sam Buz Hokeyi Kulübü Logo Tasarımı (GSB Samsun İl M.)

Samsun, yüzüncü yılını kutladığımız cumhuriyetimizin kuruluşunu hazırlayan sürecin başlangıç noktası olarak kabul edilen ve “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı“na ilham olan özel bir şehrimizdir.

Logoda yer verilen, Millî Mücadelenin ve Samsun’un simgesi haline gelen, Kurtuluş yolunu açmak üzere Samsun’a ayak basacak olan Gazi Mustafa Kemal’i taşıyan Bandırma Vapuru; zor koşullarda yılmamayı ve tüm güçlüklere rağmen hedefe varmayı sembolize edebilecek şekilde buzkıran olarak yorumlanmıştır. Ayrıca bu yolculuğa askeri personel yanında 6 adet eğerli at da eşlik etmiştir. Dolayısıyla takım figürü olarak, yine şehrin sembolü olan 19 Mayıs anısına Atatürk Parkında sergilenen Gazi Mustafa Kemal’i betimleyen “Onur Anıtı”nın şahlanan atından esinlenilmiştir. Medeniyetler tarihinde ve özellikle de Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan atlar, yüzyıllar boyunca; gücün, azmin, cesaretin, dostluğun, yoldaşlığın, özgürlüğün ve zaferin simgesi olarak anılmıştır. Ülkemizin sınırlı alanlarında yayılım gösteren yılkı atlarının yaşam sürdüğü koruma altına alınan Kızılırmak Deltasını vurgulamak amacıyla da temelde kırmızı kılcal damarlara yer verilmiştir.

Böylece, Samsun ilimizin tarihi önemini ve coğrafi özelliklerini bir arada anlatabilecek bütüncül bir kompozisyon oluşturulmuştur.
Sam Buz Hokeyi Kulübü Logo Tasarımı (GSB Samsun İl M.)
Published:

Sam Buz Hokeyi Kulübü Logo Tasarımı (GSB Samsun İl M.)

Published: