Veronika Mikolášková's profile

Placka a arch na razítka pro Noc vědců na ÚČJ FF MUNI

Placka a arch na razítka pro 
Noc vědců na ÚČJ FF MUNI 2022
Ústav českého jazyka Filozofické fakulty Masarykovy univerzity se v roce 2022 účastnil akce Noc vědců a já jsem k této příležitosti dávala dohromady tiskoviny, příspěvky na sociální sítě a placky. 
Rozhodla jsem se, že do portfolia umístím pouze arch se stanovišti a prostorem na razítka spolu s plackami, kterým jsem vytvořila design. Ostatním materiálům jsem pouze skládala kompozice, jelikož organizátoři Noci vědců se snažili zachovat jednotný vizuální styl, a poskytli mi svoje grafické prvky, barvy a fonty.
Tématem Noci vědců 2022 bylo „Všemi smysly“, což mě přivedlo na nápad dát na placky slovní hříčku. 
Původně zněla „Čeština má smysl, dokonce všech pět!“ Zkrátila jsem ji kvůli údernosti. Použitý font Work Sans navazuje na ostatní materiály. Pro pozadí jsem zvolila modrou barvu Filozofické fakulty a kontrastní bílou na stylizované knížky v pozadí.
Archy sloužily návštěvníkům ke sbírání razítek na stanovištích. Proto se na nich nacházejí bílé oblasti, aby razítka vynikla. Použila jsem fonty Work Sans a Open Sans Light. Barevnost vychází z barev použitých na oficiálních stránkách Noci vědců (každý rok jsou barvy jiné).
Placka a arch na razítka pro Noc vědců na ÚČJ FF MUNI
Published:

Placka a arch na razítka pro Noc vědců na ÚČJ FF MUNI

Published: