Marcus Wissum's profileYakoub Thore Husum Nadif's profile

Physical Computing - WHAT A LOAD OF POLLOCKS (DMJX)

DMJX - Interaktivt Design

CHALLENGE/INTRO
Physical Computing - Lave en interaktiv udgave af et kendt kunstværk, vi selv vælger. Dogmet er, at tastatur og mus er forbudt.

Vi tog udgangspunkt i nogle af Jackson Pollocks kunstværker, som er kendt for at have en stil der bliver kaldt for action painting. Det tog vi bogstaveligt og tilføjede lidt mere "Action", ved at erstatte penslen, malerbøtterne og lærredet til en digital pistol som besøgende kan tage op af hylsteret og pløkke løs på det digitale lærred indtil de har skabt sit eget Action Painting værk.

Vi har anvendt et Arduino Micro controllerboard, en MPU6050 Accelerometer/Gyroscope til at lave en 3D/Virtuel mus og Processing til at kode splatterne og stregerne. 

TOOLS
Arduino Micro, Processing​​​​​​​






Jackson Pollock (b. 1912)
Reiteration of: Reflection of the big dipper, 1947

WHAT A LOAD OF POLLOCKS, 2023
Interactive painting on digital canvas
1. Contemplate if the canvas that stands before you is art?
2. Get visibly frustrated..
3. Take the gun out of the holster.
4. Press the trigger to paint a splatter.
5. Hold the trigger to paint strokes.
6. GO FULL POLLOCK!!



PISTOL BUILD & SETUP







DIFFERENT ARTWORKS FROM VISITORS​​​​​​​




Den kreative kode er udført i Processing, hvor at "splattet" er blevet sat op til at blive udført hver gang man klikker, og "stroke" kører hvis man holder knappen nede. Det har vi forbundet til Arduino, ved at når den registrere et klik, så sender den et seriel kode som går mellem 0 og 1 over til processing. Det tal tager koden fat i, så hver gang den registrere et 1-tal, vil den registrere det som ét klik, men hvis den så registrere 1-tallet i en længere periode (200ms), så vil den registrere det som at man holder knappen nede.



JACKSON POLLOCK PAINTING & WHAT A LOAD OF POLLOCKS, SIDE BY SIDE




Physical Computing - WHAT A LOAD OF POLLOCKS (DMJX)
Published: