Jacob Bergsma's profile

Stockton & Malone - 1995

In 1995 bezocht ik Salt Lake City, min of meer op 'verzoek' van de president van de Utah Jazz, Frank Layden. Hij maakte deze foto in de kleedkamer van de Jazz met Karl Malone en John Stockton. Dat ik als een soort van wethouder Hekking voor Stockton moest gaan staan, had alles te maken met de knieblessure van Stockton, die werd behandeld met een bijzonder apparaat dat niet op de foto mocht staan.

Ik had Frank en zijn vrouw Barbara leren kennen in Haarlem tijdens de Basketball Week, waar Layden een clinic voor coaches verzorgde. De Coach of the Year in de NBA in 1985 wilde wel naar Haarlem komen, maar stelde aan bezoek twee voorwaarden: zijn vrouw moest ook mee en hij moest een autootje krijgen om zelf iets van Nederland te kunnen bekijken.

In Haarlem hadden ze een keurige 'standard' voor Frank Layden geregeld: een auto met een pookje. Maar Amerikanen kunnen alleen maar in een automaat rijden. Dus vroeg HBW-baas Frank Voskuilen aan mij of ik Frank en zijn vrouw een week lang door Nederland wilde toeren. Daaruit ontstond een hechte vriendschap die in 1995 leidde tot een zeer bijzonder bezoek aan Salt Lake City en de Utah Jazz.

Mijn eerste trip naar Amerika...
Stockton & Malone - 1995
Published:

Stockton & Malone - 1995

Published:

Creative Fields