Dorus Vermeer's profile

Het verborgen gala [branding]

Het verborgen gala 
Wat was de opdracht? 
Voor de Efteling onderzoek je een bestaand sprookje. Je onderzoekt het verhaal, het onderliggende maatschappelijke thema en de essentie van het sprookje. Je gaat op zoek naar vergelijkbare sprookjes en attracties in het park of andere parken. Met deze resultaten bedenk je hoe het sprookje binnen de Efteling past.
onderzoek: 
ik ben begonnen met het onderzoeken van het sprookje. ik wist namelijk nog helemaal niks van het sprookje af dus om de opdracht goed te kunnen maken moest ik eerst weten waar het om gaat. uit eindelijk gaat het over over een meisje dat in slaap valt na een prik met een naald, op grond van een voorspelling of vervloeking bij haar geboorte. En het het moraal achter het verhaal was nog veel onduidelijkheid ook bij onderzoekers maar ze denken dat het is: Liefde alles overwint, ook tijd. En anderen zeggen dat het erom gaat dat een ongeluk in een klein hoekje (van het kasteel) zit.
Net zoals vele andere sprookjes van Disney is er ook bij doornroosje veel merch te vinden. van echte jurken tot je eigen jurk bouwen met lego. Je kan het zo gek niet verzinnen of ze hebben het gemaakt. 

Ook zijn er al attracties gebouwd van doornroosje de bekendste is het kasteel van doornroosje in Disneyland Parijs (zie foto hierboven) en eentje hier in de buurt is het kasteel van doornroosje in de Efteling. 
concepten: 
ik had uiteindelijk 3 concepten, of ik kon focussen op de blijdschap van het verhaal en dan een suikerSPIN kraampje en daar het logo en branding voor maken. of richten op het maak je eigenroosje kraampje. Of ik kon dicht bij het boodschap van het verhaal blijven namelijk: liefde overwint alles en daar iets op verzinnen. En daar heb ik ook uiteindelijk voor gekozen. 
Dit is mijn stijlboord die erbij hoort. mijn plan was om elementen van het sprookje terug te laten komen in het beeldmerk/logo. Ik wou wat chiquer logo want dat vond ik meer passend bij de liefde. En voor de kleuren ging ik voor goud, roze en rood. Die kleuren had gekozen omdat ik die kleuren het beste bij liefde vond passen. En het lettertype ben ik dicht bij het sprookje gebleven en de Efteling. 
schetsen:
ik ben begonnen met het verzinnen van een naam voor de attractie. De namen die ik heb gekozen waren: The dancing beauty, Sweet dreams, Beauty dreams , Dreamy dances, De wonder gala 
Het muziekball , Auroraball , Aurora dreams, The special dance, Golden romance  en Het verborgen gala 
feedback
Ons gwen: ik vind golden romance het leukste of de dancing beauty 
Ons madeau: ik vind sweetdreams, the dancing beauty en Aurora dreams 
Ons mike: ik vind de dancing beauty en dreamy dances de beste. 
Ons pippi; Aurora dreams of Golden romance 
Ons lara the dancing beauty 
Ons fleur zegt le fantasy of the dancing beaty 
Na de feedback van Peter heb ik toch gekozen voor het verborgen gala 
Ik was begonnen met allemaal ideeën uit te werken maar ik schoot er niet veel mee op. Toen ik ging vragen om hulp kreeg ik de feedback van ons Timo dat ik te weinig onderzoek had om op te bouwen. En hij had gelijk dus ben ik aan de slag gegaan. 
Dit was de uitkomst van mijn woordweb. En ik had hierna voldoende om ergens op terug te vallen. Ik heb uiteindelijk gekozen om door te gaan met het feest en kasteel. 
Ik was begonnen met het idee van Timo dat ik moest kijken namelijk kijken naar het WNF logo. daar zie je een panda maar eigenlijk zijn zwarte vlekken en maakt je hersenen daar een panda van. Ik zat hier mee echt te worstelen maar dat zag je ook aan de uitkomsten van mijn ontwerpen. het slaat letterlijk nergens op.
ik ben naast het WNF logo ook gaan kijken naar soort gelijke logo's en toen kwam ik het bekende NBC logo tegen. Daar is de vorm van de pauw in verwerkt en ik wou dan inplaats van een pauw een roos doen. Dat was moeilijker als gedacht en ben ik iets anders gaan proberen. De onderste 3 zijn daar de uitkomst van. 
feedback: 
ons Timo: Wel een toffe uitkomst van je woordweb. Je zal wat meer sierlijkheid in je ontwerp kunnen brengen. De blaadjes verdienen qua vorm ook nog wel wat aandacht zodat het meer een éénheid wordt. Ga ook met de tekst aan de slag want dat zal uiteindelijk ook een éénheid moeten vormen met het beeldmerk.
Het beeldmerk was nu echt een geheel alleen er was een probleem. Het is meer een tulp dan een roos dus het paste niet bij mijn sprookje en moest ik het dus aanpassen. 
de vorm van een roos was best moeilijk om te maken. Zeker omdat het een 2d beeldmerk is vanaf de voorkant. Alleen nu was een probleem gelost en toen kwam ik erachter dat ik 6 kleuren had gebruikt terwijl je er maar 3 mocht gebruiken. Dus toen ben ik die gaan aanpassen. 
de 6 kleuren omgetoverd naar 3. 2 soorten rood en groen voor de blaadjes. Ik voor deze kleuren gekozen omdat rood voor de liefde staat en daar draait mijn attractie om en groen staat voor de verbondenheid met elkaar en daar staat ook mijn attractie voor. De lettertype die ik heb gebruikt komt vanuit mijn styleboard en deze vond ik en ons Timo het beste erbij passen. 
Eindresultaten: 
Voor de banners wilde ik niet het saaie standaard banner van nu maken. Daarom ging ik kijken naar de banners die ze vroeger gebruikt en toen kwam ik deze tegen van de winterefteling in 2014/15. ik heb de kleuren van mijn logo toegepast en dan zie je 2 dansende mensen op het gala verborgen achter de doornstruiken en dan midden op de banner een versimpelde versie van mijn logo. 
voor de tote bag ben ik ook gaan kijken naar wat de Efteling zelf heeft gemaakt en dan zie je op het voorbeeld dat ze gebruik maken van patronen. En laten we nou net bij Digitale vaardigheden patronen hebben moeten maken dus die heb ik gebruikt en toegepast op mijn tote bag en ook hier heb ik een versimpelde versie van beeldmerk erop gezet. 
En dan zie je hier nog een keer mijn logo goed. 
Het verborgen gala [branding]
Published:

Het verborgen gala [branding]

Published: