Art of Vedas's profile

De veelzijdigheid van Ghee in de Ayurvedische keuken

De veelzijdigheid van Ghee in de Ayurvedische keuken en geneeskunde


Ghee is een van de meest gebruikte ingrediënten in de Ayurvedische keuken en geneeskunde. Het is een soort geklaarde boter die wordt gemaakt door boter te smelten en het melkvet te scheiden van de melkproteïnen en -suikers. Dit proces verandert de boter in een heldere, geurige en voedzame olie.
Ghee is een belangrijk voedingsmiddel in de Ayurveda, omdat het rijk is aan voedingsstoffen en essentiële vetzuren. Het is ook bekend om zijn helende eigenschappen en wordt vaak gebruikt in Ayurvedische geneesmiddelen om verschillende aandoeningen te behandelen.
Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van Ghee in de Ayurvedische geneeskunde is dat het het spijsverteringsstelsel kan helpen verbeteren. Ghee bevat een hoog gehalte aan butyraat, een vetzuur dat kan helpen bij de opname van voedingsstoffen en de vermindering van ontstekingen in de darmen. Dit kan helpen bij de behandeling van spijsverteringsproblemen zoals indigestie, obstipatie en prikkelbare darm syndroom.
Ghee wordt ook gebruikt als een zogenaamde 'carrier' voor kruiden en specerijen in de Ayurvedische geneeskunde. Het wordt vaak gebruikt om medicinale kruiden en specerijen in te nemen, omdat het de opname van deze kruiden kan verbeteren en hun geneeskrachtige eigenschappen kan versterken. Kruiden en specerijen die vaak met Ghee worden ingenomen, zijn onder andere kurkuma, gember, kardemom en kaneel.
Ghee is ook een belangrijk ingrediënt in veel Ayurvedische gerechten. Het wordt vaak gebruikt bij het koken van granen, groenten en peulvruchten omdat het de smaak kan verbeteren en de voedingswaarde kan verhogen. Ghee heeft ook een hoog rookpunt, wat betekent dat het ideaal is om te gebruiken bij het bakken en braden van voedsel.
Een van de meest populaire Ayurvedische gerechten waar Ghee in wordt gebruikt, is Kitchari. Dit is een eenvoudig eenpansgerecht dat bestaat uit rijst, linzen en verschillende groenten en kruiden. Ghee wordt vaak gebruikt om de linzen en groenten te bakken voordat ze aan de rijst worden toegevoegd, wat de smaak en voedingswaarde verhoogt.
Naast het gebruik in de keuken, wordt Ghee ook vaak gebruikt in Ayurvedische massages. Het wordt gebruikt als een basisolie voor massageolie omdat het de huid kan hydrateren en verzachten. Bovendien heeft Ghee een hoog gehalte aan antioxidanten en vitamine A, wat kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels en het stimuleren van de productie van collageen.
Art of Vedas geloven in het benutten van de helende krachten van de natuur om je de beste natuurlijke Ayurvedische te brengen Huidverzorgingsproducten. We betrekken de meest verse kruiden van onze eigen biologische boerderijen aan de uitlopers van de Himalaya om luxe Ayurvedische producten te creëren. 100% Authentiek. Luxe Ayurveda online winkel in Nederland.
Lees Onze Blog
De veelzijdigheid van Ghee in de Ayurvedische keuken
Published:

De veelzijdigheid van Ghee in de Ayurvedische keuken

Published:

Creative Fields