Tim de Leeuw's profile

Ontwerp logo en huisstijl van Assen


De oerbeleving van Drenthe combineren met de charme van onze hoofdstad: Dat was de vraag en de uitdaging bij de ontwikkeling van het nieuwe logo en de huisstijl van Assen.
In de ontwerpen moesten deze twee uitersten samenkomen: de elementen uit de oertijd en de charme van het Assen van nu. Een groter verschil kan haast niet.

De oerbeleving vind je terug in het Drentse landschap. Zoals keien en hunebedden, die een belangrijke rol speelden in de oertijd. Voor de charme heb ik onderzoek gedaan naar het karakter van de prachtige monumentale panden en paleizen die Assen rijk is. Vroeger was het gebruikelijk dat er aan panden en paleizen banieren werden gehangen. Deze gaven de gebouwen meer sierlijkheid en charme en trokken de aandacht. De banieren hadden vaak de vorm van een vaantje met een soort van zwaluwstaart aan de onderkant, of juist een V-vorm waardoor het ging lijken op een schild. Waar vaantjes worden ook gebruikt voor behaalde  (sport)prestaties. Hier staat het vaantje voor overwinning en trots. Deze trots is iets wat ik ook wilden uitstralen met het beeldmerk. Assenaren mogen trots zijn op hun mooie stad en dit laten zien!

Met deze ideeën ging ik naar de tekentafel en schetste ik meerdere combinaties. Er ontstond een robuuste letter A die voortgekomen is uit de glooiende vormen van keien. Door deze te plaatsen in een vaantje ontstond er een krachtig logo met de uitstraling van de Drentse oerbeleving, met charme! Voor mij erg geslaagd. Maar belangrijker nog, voor Assen!


Ontwerp logo en huisstijl van Assen
Published:

Ontwerp logo en huisstijl van Assen

Published: