TK Näituseprojekt's profile

Ann Aotäht Sarv 2 kuj PHB

Ann Aotäht Sarv 2 kuj PHB
Mu isal Mikk Sarvel oleks olnud paari aasta eest 70-nes juubel, sellega seoses oli mu emal olnud soov teha tema lauludest ja lugudest mälestusalbum. See jäi aga poolikuks. Isa surmaastapäeval palus mu ema, et teeksin lihtsa kujundusega video, mida internetti üles laadida. Sealt tekkis mul idee teha seda ka mõne teise lauluga näituseprojekti jaoks. 
"Mikk Sarve laulud ja lood" on kolm lüürika videot ühes. Need on teda kõige iseloomustavamad lood. 
Esimene lihtne kujundus ema Facebook'i lehe jaoks.
Esimene loogiline edasiminek varasemast katsetusest oli otsida iga laulu juurde sobiv pilt teha kujundus ja panna alla lüürika jooksma. Peale neid kujundusi jäin pikalt toppama, sest tundsin, et midagi on puudu.
Seega otsustasin teha väga lihtsad loopivad animatsioonid kasutades tweenimist. Tänu sellele, et meil oli eelmine poolaasta animatsiooni aine olin oma oskustes kindel ja oskasin Adobe Animate'i kasutada veidikese interneti abiga.
Esimene laul millega tegelema hakkasin oli "Lõikuskuu õhtul". Valisin taustaks valmiks küpsenud vilja tooni. Laulu esimesed sõnad on: "Terve õhtu täitis pääsukeste vidi..", sellepärast tegingi Adobe Illustratoris pääsukeste kujundid, mis panin tiibu vihistama animeerides. Alla lisasin tuule käes õõtsuva heina.
Järgmiseks lauluks oli "Udu üksi on kindel". See oli kõige keerulisem kõigi kolme seast, sest sellel on üsnagi filosoofiline lüürika. Raske on öelda milline näeb välja lõng, kui süstikuks on tuul. Seega otsustasin minna natuke rahulikumat teed ja keskenduda tuulele. 
Kasutasin sama tuules õõtsuva heina motiivi, et hoida ühtset stiili. Lisasin üleval mööduma pilved. Keskelt otsustasin jätta kõik sõnadega lood tühjaks, et oleks ruumi subtiitrite jaoks.
Viimase looga oli mul kõige rohkem vabadust, sest sellel polnud sõnu. Võisin täita tühja ruumi, mille varem jätsin subtiitritele. Lisaks on "Aotäheke" mulle väga oluline ja tahtsin sellega kindlasti midagi lahedat teha. Animatsiooni panin vilkuma neli kaheksakanda või siis teisiti tuntud kui ka "aotähed". Ühtlase stiili jaoks hoidsin tuulise atmosfääri koos heinaga. Tegin lihtsa silueti endast, millel juuksed liiguvad tuules. Tegin ka ühe pilgutava silma, sest see on üks sümbolitest, mis minuga kuidagi alati kaasas on käinud. See oli ka ainuke motiividest, mille jaoks kasutasin kaaderhaaval animeerimist, sest kujund oli pisut keerukam. 
Kui animatsioonid olid valmis jäi üle vaid videotöötlemine. Panin sõnad keskele jooksma ja liitsin kolm lugu kokku üheks videoks. Tegin seda iMovies, sest valdan seda kõige paremini. Sellel programmil on aga oma lihtsusega kaasnevaid puudulikkusi (nt kujundamisel, fondid jne) ja sellepärast kavatsen edaspidiste projektide jaoks ära õppida mõne teise programmi nagu näiteks Adobe Premiere.
Kokkuvõtteks...
Jäin enamjaolt rahule oma lõpptulemusega. Õppisin nii mõndagi enda kohta seda projekti tehes. Tean, et suudan kriitilistest olukordadest välja tulla kui vaja, aga kindlasti tean ma nüüd paremini kuidas hinnata töömahtu. Arendan ka oma ajaplaneerimis oskust. Avastasin uue stiili ja uue meediumi enda jaoks ja kavatsen seda kindlasti edaspidi arendada.
Ann Aotäht Sarv 2 kuj PHB
Published:

Ann Aotäht Sarv 2 kuj PHB

Published:

Creative Fields