Nanna Rond's profile

VIJFLUIK - Nanna Rond

VIJFLUIK
Nanna Rond
https://acrobat.adobe.com/link/review?uri=urn:aaid:scds:US:f40115bd-213b-379d-8fcd-e6ca265ff879 


Tijdens deze module van personality was het de opdracht om een Vijfluik te maken. Hierin moest ik werk van het afgelopen jaar laten zien en deze koppelen aan de 5 kernwaardes: Trots, Zelfvertrouwen, Groei, Eigenheid en Plezier. 
Werken koppelen aan de kernwaardes
Eerst moest ik een schema invullen om te kijken welke opdrachten ik allemaal heb gemaakt dit jaar, zo werd het makkelijker om mijn werk te koppelen aan de 5 kernwaardes.

Waar was je TROTS op?
Noteer hier jouw keuze en onderbouw je keuze:
- Ambitieproject
Binnen de Ambitie Project module was het de opdracht om een nieuwe vaardigheid te laten zien of jezelf uit te dagen om verder te ontwikkelen.  Ik moest mijn passie en skills in beeld brengen bij het eindproduct.
Tijdens het maken van mijn ambitieproject heb ik mezelf uitgedaagd, ik ben buiten mijn comfort zone gegaan en alsnog had ik een goed resultaat geleverd, ondanks de werkdruk die ik op dat moment ervaarde. Daarom ben ik trots op mezelf en gemotiveerd om naar mijn doelen te streven.

Waar had je veel PLEZIER aan beleefd?
Noteer hier jouw keuze en onderbouw je keuze:
- My Room
Binnen de My Room module was het de bedoeling om in blender een kamer te modellen voor een toegewezen character.

Tijdens het maken van de My Room opdracht was ik gelijk enthousiast, ik had al veel gehoord over blender maar ik had er nog nooit zelf mee gewerkt. Toen ik eindelijk de kans kreeg om er mee te werken ontdekte ik dat het niet heel makkelijk zou zijn. Ondanks het feit dat ik nog veel te leren had tijdens die opdracht heb ik er wel plezier aan beleefd. Ik heb nieuwe dingen geleerd die ik al heel lang wou leren, en ook met mede studenten plezier kunnen maken. Het is altijd leuker om samen het leerproces aan te gaan dan alleen.

Waarbij is jouw ZELFVERTROUWEN toegenomen?
Noteer hier jouw keuze en onderbouw je keuze:
- Shine
Binnen de shine module was het de bedoeling om je kwaliteiten en passie voor je vak laten zien, ​en je eindresultaat te laten zien bij een tentoonstelling.

Bij het shine project was ik eerst een beetje onzeker of het wel allemaal zou lukken. Ik had nog nooit eerder een environment getekend dus het was wel echt een uitdaging voor mij. Ik ben daarom tijdens het maken van mijn shine project ook buiten mijn comfort zone gegaan. Hierbij heb ik ontdekt dat ik ook wel goed ben ik dingen die ik nog nooit heb gedaan, hierbij is mijn zelfvertrouwen toegenomen. Tijdens de expositie kreeg ik ook veel leuke feedback te horen, dat gaf me weer een extra boost. Want ik had het zelf eerst niet verwacht.

Waar heb je veel GROEI laten zien?
Noteer hier jouw keuze en onderbouw je keuze:
- Videomapping
Binnen deze opdracht was het de bedoeling om kennis te maken met videomapping, Hierbij moest ik zelf een videomapping maken met een zelfgekozen liedje.

Tijdens het maken van de videomapping was ik eerst een beetje onzeker omdat ik totaal geen idee had hoe Adobe première werkte, ik heb tijdens die opdracht veel trail en error ervaren. Als ik er nu op terugkijk heb ik daar veel van geleerd, en ben ik gegroeid in het gebruik van de adobe programma's.

Waarin heb je jouw EIGENHEID goed kunnen laten zien?
Noteer hier jouw keuze en onderbouw je keuze:
- Persona
Binnen de Persona module was het de bedoeling om op zoek te gaan naar mijn eigen identiteit. En op zoek te gaan naar mijn kwaliteiten en motivatie.

Tijdens het maken van mijn persona heb ik veel van mezelf laten zien. Niet alleen mijn manier van werken of mijn tekenstijl, maar ook hoe ik zelf van binnen ben. En wat ik leuk vind. Zo hebben de docenten en mede studenten mij ook een beetje beter kunnen leren kennen. Op die manier heb ik in mijn persona eigenheid kunnen laten zien.
Introductie Vijfluik
- Wie ben je?
Ik ben Nanna, ik ben 16 jaar oud en ik woon samen met mijn zus, bij mijn vader en zijn vriendin in Roggel. Dit dorpje ligt in Midden-Limburg aan de rand van natuurgebied het Leudal. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te sporten, te gamen en om te tekenen.

- Welke studierichting heb je gekozen en waarom past dit zo goed bij jou?
Ik heb als studierichting DDM gekozen. Al jaren teken ik veel op papier en op mijn tablet maar dan gewoon in 2D. Animaties en objecten in 3D lijkt me leuk om te kunnen maken. Ook wil ik veel beter omgevingen, 3D animaties en bewegende animaties kunnen maken. Daarom denk ik dat dit goed bij me past. Ook omdat ik al een lange tijd geïnteresseerd ben in het werk van andere DDM studenten, het leek me leuk maar toch een uitdaging. En ik zou er graag meer over leren.

- Wat zijn je dromen bij je studieloopbaan: wat wil je leren, wat wil je bereiken?
Het lijkt me leuk om mijn skills nog verder te ontwikkelen, en eigenlijk grenzen te verleggen om steeds te kunnen blijven groeien. Ik heb nog niet echt een definitief plan over wat ik wil in de toekomst of waar ik straks wil werken. Ik denk dat pas komt als ik mezelf echt heb kunnen ontwikkelen op DDM gebied en weet waar ik goed in ben.

- Hoe geef je nu antwoord op de vraag: ‘Hoe past SintLucas bij mij?
Sint Lucas past bij mij omdat ik het leuk vind om mezelf uit te dagen, op het Sint Lucas wordt ik automatisch uitgedaagd door mijn omgeving. Op het vmbo had ik altijd een van de hoogste cijfers, maar hier op Sint Lucas is iedereen gelijk maar heeft ieder zijn eigen talenten. Het is lastiger er bovenuit te komen daarom wordt ik constant gemotiveerd om te groeien in mijn vakgebied. Ook voel ik me hier wel op mijn plek, ik kan hier gewoon mezelf zijn en de begeleiders ondersteunen je om het beste uit jezelf te halen.

Vorm Vijfluik
- Welke vorm kies je voor je Vijfluik?
Eerst was ik van plan om een magazine te maken als vijfluik, toen kwam ik erachter dat ik niet genoeg tekst had om een hele pagina van een magazine te vullen. Dus heb ik als oplossing bedacht om een presentatie te maken, dan kan ik genoeg afbeeldingen toevoegen maar ook ondersteunende tekst.

- Waarom past deze vorm bij jou?
Ik kan op deze manier een goede omschrijving geven bij mijn werk. Dan blijft het overzichtelijk. En kan ik toch zelf iets vormgeven.

- Hoe ga je je werk laten zien middels de 5 kernwaardes?
Ik maak 5 verschillende karakters die ieder de kernwaardes laten zien. Zo blijft het een geheel maar worden de kernwaardes toch los van elkaar gezien.

- Hoe zorg je in vormgeving voor eenheid in je Vijfluik?
Door de karakters in dezelfde stijl te tekenen en steeds te laten terugkomen. 

- Hoe ga je je werk toelichten aan de hand van de 5 kernwaardes?
Ik maak allemaal verschillende pagina’s/dia’s waarin ik dan iets kan vertellen over de kernwaardes.
Proces Presentatie
Schetsen
Eerst heb ik 5 schetsen gemaakt van karakters die de kernwaardes representeren. 
Vervolgens heb ik ze in PhotoShop uitgewerkt, hier heb ik geexperimenteerd met de line art. Deze heb ik bij sommige elementen in de tekening een andere kleur gegeven dan zwart. Dit heb ik gedaan om het fijner te maken om naar te kijken. 
Dit zijn de uitgewerkte tekeningen geworden, deze representeren de kernwaardes.
Zelfvertrouwen, Trots, Plezier, Groei, Eigenheid. 
Ik heb in de presentatie 5 verschillende hoofdstukken gemaakt om een uitleg te geven over de 5 kernwaardes, elk hoofdstuk wordt dan geopend met een van de tekeningen. Zo creëer ik een eenheid in mijn vijfluik. 
Styleboard
Bij het maken van het styleboard heb ik vooral gelet op rustige, nette lettertypes die toch opvallen. Ook heb ik lettertypes gezocht die ik kan gebruiken bij de extra tekst. 
Ik heb kleuren uitgezocht die passen bij de tekeningen hierboven. 
Lettertype
Ik heb geexperimenteerd met verschillende lettertypes. Ik wou graag een duidelijk lettertype gebruiken zodat iedereen gelijk weet waar het over gaat. Maar toch het een beetje speels houden door een kleur toe te voegen. 
Het leek me leuk om op de basis dia's nog een ander lettertype toe te voegen om te laten weten dat het om een kernwaarde gaat. 
Hierbij heb ik naar mijn styleboard gekeken en ben ik tot de conclusie gekomen dat het contrast tussen een duidelijk lettertype en een sierlijk lettertype er het leukste uit ziet. Ik heb er dus voor gekozen om dit toe te voegen in de vormgeving van mijn presentatie. 
Ik heb ervoor gekozen om de tekst zwart te houden omdat het dan beter bij de rest van de presentatie past, zo blijft het toch een geheel en is het alsnog goed leesbaar. 
Kleuren
Om een basis kleur te bepalen heb ik gekeken naar iets wat past bij de karakters die ik heb getekend. Hier heb ik ook mee geexperimenteerd.
Hier heb ik ontdekt dat ik niet een te donkere kleur kan gebruiken want dan wordt het lettertype onduidelijk.
Layout
Ik heb ervoor gekozen om ook te experimenteren met verschillende layouts. Zo kan ik ook gebruik maken van meer kleur, zodat de presentatie een geheel wordt. 
Ik heb ook gelet op de witruimte tussen de stukken tekst, zo blijft het netjes en overzichtelijk. 

Eindwerk
https://acrobat.adobe.com/link/review?uri=urn:aaid:scds:US:f40115bd-213b-379d-8fcd-e6ca265ff879 
Reflecties
Ik heb ervoor gekozen om de presentatie in Canva te maken, dit heb ik gekozen omdat de werkdruk aan het einde van deze periode even te hoog werd. Zo kon ik toch mezelf uitdagen om iets nieuws vorm te geven en iets cools te maken. Door in Photoshop te werken heb ik toch nieuwe mogelijkheden en technieken ontdekt. 
Ik vond het een leuke opdracht maar in het begin vond ik het moeilijk om op gang te komen en een idee te verzinnen. Toen ben ik begonnen met iets doen wat ik leuk vind en dat is schetsen. Nu ben ik tevreden met het eindresultaat omdat ik het goed bij me vind passen.
Eigenheid: hoe en waarmee onderscheid jij je met je vijfluik?
Bij het maken van mijn vijfluik heb ik een stuk van mezelf toegevoegd, ik vind het leuk om karakters te tekenen in mijn eigen stijl, ook heb ik kleuren gebruikt die ik mooi vind om elementen van mijzelf terug te laten komen. 

Groei: op welke vlakken ben je gegroeid met het maken van het vijfluik?
Ik heb de tekeningen gemaakt in PhotoShop om mezelf uit te dagen, ik teken bijna nooit in PhotoShop dus ik ben weer gegroeid met het gebruik van dat Adobe programma door veel te experimenteren.

Zelfvertrouwen: waarmee is je zelfvertrouwen gegroeid bij het maken van het vijfluik?
Door de tekeningen te maken in PhotoShop heb ik meer zelfvertrouwen gekregen met het werken in PhotoShop, ook heb ik geleerd hoe ik vol zelfvertrouwen kan praten over mijn werk. 

Plezier: wat vond je leuk bij het maken van je vijfluik?
Ik vond het het leukste om de tekeningen te maken, uiteindelijk ben ik daar ook het meeste tevreden over.

Trots: waar ben je het meeste trots op in je vijfluik?
Ik ben trots op het feit dat ik mezelf heb uitgedaagd ondanks de werkdruk, en een resultaat heb kunnen geven waar ik ook trots op ben.

VIJFLUIK - Nanna Rond
Published:

VIJFLUIK - Nanna Rond

Published:

Creative Fields