Kreatif Karatay's profile

Nasreddin Hoca Tasarımcı Olsaydı?

🎈 Bugün sizler için "Nasreddin Hoca Tasarımcı Olsaydı” Konusundan bahsettim. 💜

🎈 BU KONU HAKKINDA FİKİR VE GÖRÜŞLERİNİZ VARSA YORUMLAR KISMINA BELİRTMEYİ UNUTMAYIN. DAHA SONRA DA TEKRAR BAKMAK İÇİN KAYDETMEYİ UNUTMAYIN!

🎈 TASARIM YAPARKEN GÜLDÜREN!

Nasreddin Hoca’nın fıkralarında aynı zamanda mizah anlayışının da yansıması vardır. Hoca, hazırcevap, insanları incitmeden doğruyu söyleyen, yeri geldiğinde kendisiyle de alay etmeyi bilen bir tip olarak karşımıza çıkar. Fıkralarında sadece güldürmek değil, aynı zamanda düşündürmek de amaçlanmıştır. Hoca, fıkralarında toplumun aksayan yönlerini eleştirirken, insanlara akıl ve mantık yolunu gösterir.

💥GÜLDÜRÜRKEN DÜŞÜNDÜREN!

Nasreddin Hoca’nın fıkralarında ayrıca döneminin sosyal ve kültürel hayatına dair ipuçları da bulunur. Hoca’nın fıkralarında tarım, hayvancılık, ticaret, el sanatları gibi mesleklerden; cami, medrese, hamam, kahvehane gibi mekanlardan; kadın-erkek ilişkileri, eğitim sistemi, yönetim biçimi gibi konulardan bahsedilir.

🎈 PEKİ TASARIMCI OLMAK İSTESEYDİ?

Öncelikle döneminin sanat ve estetik anlayışını öğrenmek için bir medreseye veya bir usta yanına giderdi. Orada geometrik desenlerden minyatürlere kadar çeşitli sanat dallarıyla tanışır ve kendini geliştirirdi. Sonra da kendi yaratıcılığını ve mizahını kullanarak ilgi çekici ve anlamlı tasarımlar yapardı. Bu tasarımların neler olabileceğini ise hayal gücümüze bırakabiliriz. Belki bir padişah köşkü, belki bir minyatür resmi, belki bir eğitici fıkra görselleri veya belki de bir fıkra kitabının kapağı olabilirdi.

🎈 Bu konu hakkında fikir ve görüşleriniz var ise belirtmeyi unutmayın. . .
.
#istanbul #eskişehir #odunpazarı #mimar #kebap #maraş #chatgpt4 #reelsinstagram #yemek #adanakebap #anadoluüniversitesi #doktor #jinekolog #ürolog #epilasyon #lazer #kadın #giyim #butik #penti #sahaf #art #aile #creative #kreatif #bing#adana #psikoloji #deprem #architect
Nasreddin Hoca Tasarımcı Olsaydı?
Published:

Owner

Nasreddin Hoca Tasarımcı Olsaydı?

Published: