Lynn Keijzers's profile

2D art - Realisme

2D art
Opdracht 1
De eerste weken moesten we onszelf verdiepen in kleurtheorie.  Hoe kies je welke kleur, wanneer passen kleuren nu bij elkaar en wanneer niet. Wat zijn kleurharmonieën en wanneer pas je dat toe? 
Bij de linker foto heb ik in complementaire kleuren gemaakt, en de rechter in monochromatische kleur. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik me vooral kan focussen op shading wanneer ik monochromatische kleuren gebruik, en dat is iets wat ik graag wil verbeteren. Ik koos voor complementaire kleuren omdat dat een mooi contrast geeft aan mijn tekening.
Opdracht 2A
Na deze opdracht gingen we met belichting aan de slag. Het was de bedoeling dat we een sphere, box en cylinder gingen belichten in een monochromatische kleur. 
Opdracht 2B
hier moesten we een texture op de alle drie de basisvormen maken. Ik heb gekozen om mijn basisvormen van staal te maken.
Ik kwam best goed door deze opdracht heen, Ik vond het alleen wel lastig om van elke kant dezelfde belichting te maken.
Opdracht 3
In deze opdracht gaan we realistische shading en belichtingen leren toepassen. Het doel was dat je tekening door kleur gedragen wordt en niet je lijnen. We moesten een werk van Roberto Ferri kiezen.
Referentiefoto
Ik heb gekozen voor dit werk van Robert Ferri. Ik heb lang moeten zoeken voordat ik een werk had gevonden die me echt aansprak, maar toen ik deze voorbij zag komen wist ik gelijk dat ik deze wilde doen. Dit werk past heel goed bij mijn stijl, en ik kreeg meteen het idee dat ik er veel mee kan.
Procesfoto's
Als eerst ben ik begonnen met de line art en heb ik een soort silhouette gemaakt, zodat ik vanuit daar verder kon met de schaduw en belichting.
Ik heb ervoor gekozen om dezelfde kleur achtergrond te kiezen als het origineel, omdat het rechter arm er een beetje in wegvalt samen met de draden, en dat vond ik wel iets hebben.
Reflectie
Ik vond het een leuke opdracht om aan te werken, maar ik denk dat ik er veel meer uit heb kunnen halen. Omdat ik ook een paar lessen heb gemist, heb ik niet veel tijd gehad om aan de opdracht te werken en ben ik in tijdsnoot gekomen. Toch heb ik er uiteindelijk nog iets van kunnen maken met de tijd die ik had. 
2D art - Realisme
Published:

Owner

2D art - Realisme

Published: