Sara Ajja's profile

Redactie tekening

Redactionale Illustratie.

Ik heb gekozen voor de tekst Kunen dieren ook psychopaten zijn
Ik ben begonnen bij het maken van schetsen van verschillende ideeën die ik kon gaan maken. 
Dit waren de eerste twee schetsen die ik gemaakt heb. Ik vond de eerste niet zo interessant omdat het niet duidelijk genoeg was voor mij. Het kon ook een sluwe leeuw zijn in een kinderboek en hoeft dus niet perse iets te maken te hebben met de tekst. 

De rechter schets vond ik zelf wel een leuke. Je ziet een aap die zich voordoet als mens en iemand aan het bedriegen is. Ik vond dit zelf wel erg passend en een leuk idee om ui te werken. 
Als derde heb ik als eerst de linker schets gemaakt van een kindje dat dan een bord voor zijn gezicht houdt van een konijn. Dit was nog te simpel en maakte nog steeds niet echt duidelijk wat hier nou precies mee bedoelt werd. 

Ik heb daarna een scheur in het masker erbij getekend maar bij de mond liep het nog steeds niet goed waardoor ik deze keuze alsnog laten gaan heb. 
Uiteindelijk ben ik gegaan voor deze schets. Er zat een stukje in de tekst over katten en hun psychose dus ik dacht dat het een leuke was om daar wat mee te doen. Ik heb ook niet voor een grote kat zoals tijgers etc. gekozen maar voor een meer sierlijke huis kat omdat dat mooier was bij het plaatje van de vrouw.
Hier zie je een korte time lapse video.
En dit is uiteindelijk wat het is geworden.
Hier zie je het ook met de tekst erbij. Ik heb voor een meer sierlijke letter type gekozen omdat ik dat mooi vond passen bij het masker. Verder ook een lichte achtergrond zodat er niet veel weg genomen wordt van het eindwerk. 
Redactie tekening
Published:

Owner

Redactie tekening

Published:

Creative Fields