Tim de Leeuw's profile

Huisstijl ontwerp gemeente Assen

De huisstijl van de Gemeente Assen sloot niet meer genoeg aan bij haar bewoners en was te zakelijk en gedateerd. Ik kreeg de opdracht om vanuit DRP de huisstijl op te frissen en deze meer te laten aansluiten bij de tijd van nu en meer passend bij de bewoners van Assen

Door het gebruik van meer ronde vormen krijgt de huisstijl een toegankelijke en vriendelijke uitstraling. Het gebruik van het nieuwe font zorgt voor een duidelijke communicatie een geeft de huisstijl meer eenvoud. De herkenbare schuine lijnen van de arcering zijn verder doorgevoerd in de elementen en geven de huisstijl een hele eigen karakter. Alle kleuren zijn terug gebracht naar meer frisse pasteltinten en is er in tegenstelling tot de vorige huisstijl gekozen voor meer wit gebruik. Voor de beeldtaal is er gebruik gemaakt van veel illustraties die zorgen dat de boodschap aantrekkelijker wordt om naar te kijken maar ook voor meer duidelijkheid een een speels karakter. 




Naast de gewone huisstijl heb ik ook een sub-style ontwikkeld voor de Energiecampagne van Assen. Voor dit project moest een beeldmerk ontworpen worden en vier iconen die gebruikt worden voor de verschillende doelgroep binnen de campagne. De stijl moest geïntegreerd worden in de huisstijl van de gemeente Assen, maar ook wel een eigen karakter krijgen. Door een ander kleurgebruik en vormen uit het beeldmerk heeft de energiecampagne een eigen uitstraling gekregen.
Huisstijl ontwerp gemeente Assen
Published:

Huisstijl ontwerp gemeente Assen

Published: