TARMAN LTD's profile

PROOF MEMBRAN YALITIM SİSTEMİ


ExtruPol®F FPO Esaslı ,ExtruBit®F ECB, ExtruThene F ve ExtruProof F proof membran sistemi, temel altı bölgelerde koruma şapı imalatına gerek duymayan ve üzerinde radye demir montajı yapılabilen, dökülen betona her noktada yapışarak su geçirimsiz bağ kuran çok güvenli yalıtım sistemidir. Ek yerleri birleşimleri çift sıra sıcak hava robot kaynağı ile kaynatılmasını takiben 2 atm basınçlı hava ile test edilmektedir. Böylece tamamlanan yalıtım imalatının her aşamasının kontrol edilebilmesine olanak sağlamaktadır.
Arka tarafından çalışma payı olmayan tek yüz perde bölgelerinde, güvenli ve kolay yalıtım uygulaması yapılabilmektedir. Temel altında ve perde bölgelerinde aynı kalınlıkta geomembran uygulanmaktadır. Perde bölgelerinde malzeme tipi ve kalınlığı değişmemektedir. Perdeden gelen membranın, teras bölgesine de geçişi sağlanmakta olup böylelikle detaya göre membran - sistem ve kalınlığın değişmesi önlenmektedir. 
Kazıkbaşı yalıtım uygulamaları kapsamında , kazık etrafında kullanılan su tutucu profil ve membran, temel altı ExtruPol®F, ExtruBit®F ve ExtruProof F betona yapışan proof membran sistemleri ile %100 uyumlu olup, negatif su basıncı altında performansını kesinlikle kaybetmemektedir.  
ExtruPol®F FPO, ExtruBit®F ECB, ExtruThene F ve ExtruProof F proof yalıtım membran sistemi, dökülen betona yapışan geomembran sistemlerinin en büyük özelliklerinden bir tanesi de bitki ve ağaç kökü etkilerine, deniz suyu, ozonlu su, sülfatlı sular, kostik, üre, bitüm, siyanür, asitli ve bazlı su çözeltilerine karşı tam dayanımlı olmasıdır. Deniz yapılarında, endüstriyel yapılarda, derin temel uygulamalarında güvenle kullanılır.
Proof yalıtım membran sistemi, betona yapışan geomembran sistemlerinde membran yapısı kadar ( Betona yapışma performansı v.b ) ek yeri birleşim bölgeleri , köşe - kazıkbaşı - boru geçiş detayları da çok önemlidir. Yalıtım uygulamaları bir bütün olarak düşünülmelidir. 
Negatif su basıncına maruz kalan kazık başı - kazık demirleri - köşe dönüşü ve boru / kablo geçiş detaylarında sürme izolasyon ve / veya çift taraflı bant v.b çözümler tarafımızdan önerilmemektedir. 




PROOF MEMBRAN NEDİR ?  SİSTEM AVANTAJLARI :


Proof Membran Yalıtım Sistemi, dökülen betona her noktada yapışarak su geçirimsiz bağ kurar. Su sızdırmazlık : 600 kPa / 24h  - EN 1928
Ek yerleri birleşimleri çift sıra sıcak hava robot kaynağı ile kaynatılmasını takiben 2 atm basınçlı hava ile test edilir.
Tek yüz perde bölgelerinde, güvenli ve kolay yalıtım uygulaması sağlar. Suyun yapı ile membran arasında ilerlemesini engeller.
Kazıkbaşı yalıtım uygulamaları ve Schedetal aksesuarları ile tam uyumludur. Negatif yönden gelen su basıncından etkilenmez.
Islak ve nemli yüzeylerde rahatlıkla uygulanır. Hava koşulları ( yağmur, kar v.b ) yalıtım performansını etkilemez.
Servis sıcaklığı  +80°C / -45°C arasındadır. Sıcaklık değişimlerinden etkilenmez. İnsan bedeninin dayanabildiği sıcak ve soğuk hava koşullarında uygulama yapılabilinir.
Köşe dönüşü,kazık başı ve kazık demiri etrafı, boru ve topraklama kablo geçişi, havalandırma çıkışı gibi yalıtım sürekliliği bozan geçişlerde özel üretilmiş aksesuarları sayesinde güvenli ve kolay detay geçişi sağlar. Aksesuarlar betona yapışan membran sistemine sıcak hava kaynağı ile birleştirilir.
Detay geçişlerinde negatif basınç performansı düşük olan sürme yalıtım malzemeleri ile çift taraflı yapışkan bant v.b detay geçiş ürünleri kullanılmaz ve projelerde kesinlikle önerilmemektedir.
Perde bölgelerinde beton dökümü sırasında oluşabilecek segregasyon vb olumsuzluklardan etkilenmez.
Membran yapısı ve ek yeri birleşim bölgeleri sıcak hava robot kaynağı sayesinde bitki ve ağaç kökü etkilerine karşı tam dayanımlıdır. FLL Sertifikasına sahiptir. 
Membran yapısı ve ek yeri birleşim bölgeleri kostik, deniz suyu, sülfat tuzları, üre, ozon, siyanür, bitüm, asit ve baz çözeltilerine karşı tam dayanımlıdır.
Membran yapısı ve ek yeri birleşim bölgeleri UV ışını ve etkilerine karşı tam dayanımlıdır.
Schedetal ExtruPol®F ve ExtruBit®F betona yapışan membran sistemleri, Alman sigorta firmaları tarafından 15 seneden başlayan süreler ile ve 5.000.000 €/proje uluslararası ürün sigortası teminatı altındadır.
PROOF MEMBRAN YALITIM SİSTEMİ
Published:

Project Made For

PROOF MEMBRAN YALITIM SİSTEMİ

Published: