REDESIGN Dramedy.cz
Dramedy Productions je nezávislá filmová a televizní produkční společnost se sídlem v Praze. Spolupracuje s významnými jak komerčními (skupina Nova/CME), tak veřejnoprávními (Česká televize) provozovateli vysílání v České republice. 




Dramedy productions definuje progresivní myšlení a inovace, ale zároveň stabilita. Na základě briefu vznikly dva návrhy loga. První vychází z vize: "Přinášíme lidem emoce". Strnulý a chladný svět/ život bez emocí vyjadřuje ledová plocha, kterou rozbíjí Dramedy jako ledoborec.
Druhý návrh vychází z vize: "Vyprávíme příběhy". Příběhem značky DRAMEDY je totiž primárně tvorba filmových příběhů.

Hvězdička, kterou navazujeme na logo původní, tady symbolizuje, že na počátku každé naší tvorby je myšlenka, představa či sen, ze kterého vzniká v naší realitě vše nové. Právě nápadem začíná nová etapa našeho života, nový projekt, příběh a také další seriál nebo film od Dramedy.

Najednou se vám rozsvítí a jdete do toho, protože s každým takovým cílem/úkolem přichází také energie potřebná k jeho realizaci.

Psaní příběhů, které pak vidíme na televizních obrazovkách vyjadřuje zvolené písmo skript. Jde o písmo psané ručně, které je uzpůsobené plynulému psaní textu. Takové napojování písmen vzniklo v baroku u mistrů kaligrafie. 

Ještě můj děda ale krasopisně psal, protože krasopis byl jedním z učebních předmětů. Dnes toto řemeslo ovládají pouze někteří profesionálové, protože do škol bylo prosazeno psací písmo nespojované. Jaký vliv to bude mít na další příběhy lidí, uvidíme.


Bylo extrémně nutné se vyhranit proti konkurenčnímu logu společnosti Cine Star, které je typické jak písmem script, použitou hvězdičkou, tak podtržením. Zdůraznila jsem tedy jako unikátní charakteristický prvek/ symbol první písmeno "D", které nese zkratku okamžiku "kdy se nám najednou rozsvítí novým poznáním", a z temnoty nevědomosti povstane nový nápad či idea, která nás posune k lepšímu.

Logo vzniká také v expresivní podobě. Expresivní varianta je vlastně klíčový vizuál, závěrečný slide na konci filmu.Ten náš připomíná, jak je stále důležitý nadhled, okouzlení a objevování. 
Dramedy.cz
Published:

Owner

Dramedy.cz

Published: