Noortje Wolters's profile

Nacht van de Kunsten 2013

Opdrachtgever; Fontys Hogescholen
(2013)
 
Eens per jaar stelt  Fontys Hogeschool voor Kunsten tijdens de 'Nacht van de Kunst' haar deuren open voor het grote publiek. Studenten van alle academies (Beeldend, Dans, Drama, Theater, Conservatorium en Rockacademie) laten hun werk zien in talloze exposities, optredens en voorstellingen. 
 
Voor dit event moest een centraal beeld ontworpen worden, en naar aanleiding daarvan een poster, flyer, programmaboekje, diverse advertenties en een korte filmpje. 
 
Het concept van het centrale beeld is eenvoudig uit te leggen. De functie van de Nacht van de Kunsten is de studenten een kans geven hun werk aan het grote publiek te tonen. De avond is er zodat zij in de spotlight kunnen staan. Daarom bestaat het centrale beeld uit een maan (symbool voor de nacht) met een microfoon ervoor. Hierdoor is de cirkel van de maan symbool geworden voor de cirkel van een spotlight.
Flyers
De animatie
 
Voor het korte filmpje heb ik vanwege mijn persoonlijke voorkeur gekozen om dit te animeren. Omdat het filmpje door het projectbureau als een soort viral gebruikt zou worden was het voor mij belangrijk om er wat humor in te verwerken. Dat maakt het filmpje wat aantrekkelijker en makkelijker te onthouden. Voor de rest is qua stijl vastgehouden aan de minimalistische look van het centrale beeld.
Het programmaboekje
 
Het programmaboekje is A5 groot zodat het makkelijk in een broekzak past en mee te nemen is. Maar het binnenwerk laat zich lezen alsof het op A5 ontworpen is, zodat er toch plaats is voor een groter lettertype en luchtigere opmaak.
 
De cover bestaat uit verschillende uit te klappen elementen. Allereerst staat de titel van het event op een aparte flap. Als je de flap optilt wordt de slogen van de Nacht van de Kunsten onthuld. De cover klapt vervolgens naar beneden open en op de binnenkant staat de plattegrond van het event. Op deze manier is de plattegrond altijd te zien is als je het programma bekijkt. En als je dat vervelend vindt klap je hem gewoon weg aan de binnenkant. 
 
Het binnenwerk van het programmaboekje is ontworpen op een witte achtergrond (in tegenstgenstelling tot de donkere stijl van de buitenkant) zodat het beter leesbaar blijft in donkere ruimtes. Dit is belangrijk omdat de bezoekers veelal in de schaars verlichte theater-zalen zullen zitten.
Advertenties
 
De advertenties voor de Nacht van de Kunsten hebben in verschillende tijdschriften gestaan zoals Tilburg's stadsmagazine 'De T' en het maandprogramma van Theaters Tilburg.
Poster
Nacht van de Kunsten 2013
Published:

Nacht van de Kunsten 2013

Grafische uitingen voor de 'Nacht van de Kunsten', Tilburg 2013

Published: