el em's profile

Stage Verslag (1.4, 1.5, 2.3)

MADLABZ (2020)
LOICK ALGERA MARTINS




1.4 - Maakt een concept
Opdracht:

Ontwerp een Huisstijl + Logo voor een Nederlands/Arabische Supply bedrijf in Dubai, genaamd MADLABZ.

Eisen zijn: Strakke vormen, moderne kleuren. Een M moet er in terugkomen. 4 uur de tijd voor. Meerdere mockups om een gevoel te geven. 
​​​​​​​

Situatie:

Tijdens het bespreken van een nieuwe opdracht werd ik geinformeerd over de situatie en klant. Hierbij kreeg ik ook uitleg van de verwachtingen en eisen. Voor de opdracht moest ik een logo ontwerp maken. Hiervoor ging ik concepten maken. Als oplossing pakte ik inspiratie met het type bedrijf. 

Het bedrijf is Internationaal geplaatst vooral in Dubai. Hiervoor zocht ik naar Arabisch-geinspireerd beeldmateriaal. Hierdoor vondt ik vele symbolen, geometrische vormen, patronen en calligrafie. Voor elke idee heb ik minstens 3 voorbeelden snel uitgeschetst.

Taak:

Als winnende concept idee ben ik verder gegaan met het onderzoeken naar Kufic Calligrafie. Dit gaf mij een vrijheid om te kunnen experimenteren zonder dat het cultureel conflict zou kunnen hebben. 

Ook gaf het mij qua design-techniquen meer mogelijkheid aangezien het veel bestaat uit primaire vormen, wat perfect uitkwam voor de project

Actie:

Als winnende concept idee ben ik verder gegaan met het onderzoeken naar Kufic Calligrafie. Dit gaf mij een vrijheid om te kunnen experimenteren zonder dat het cultureel conflict zou kunnen hebben. Ook gaf het mij qua design-techniquen meer mogelijkheid aangezien het veel bestaat uit primaire vormen, wat perfect uitkwam voor de project


Resultaat:

Gek genoeg werkte het bijna te perfect. De klant en mijn praktijkopleider gaven al gelijk positieve feedback. Het werd duidelijk dat het de juiste imago weerbracht voor beide gedeeltes van het bedrijf (Nederland & Dubai). 

Alhoewel het voor sommige "te" abstract was konden meeste zich wel verplaatsen in een letter M. Ook bracht het een bepaalde sfeer die er origineel niet bij bedoeld was maar wel goed uitkwam.

Reflectie:
Zonder critique of vorm van feedback is het concept na "prototyping" direct gestuurd naar de klant, om hierdoor gelijk door te stromen naar het ontwerpen van het concept.


​​​​​​​
1.5 - Maakt een ontwerp
Opdracht:

Ontwerp een Mockup voor een fictionele bedrijf voorkant
​​​​​​​
Eisen zijn: Minimalistisch, strak en modern.

Situatie: 

Kijkend naar hoe het bedrijf het focust legt op verschillende supplement producten met smaak, heb ik er voor besloten om verschillende ontwerpen te maken met een duidelijk kleurverschil. Ook heb ik er voor gekozen om beide het bedrijfsnaam en de border alleen de kleur te geven.

Taak:

Aangezien Madlabz selectie bestaat uit: Aardbei, Bosbessen, Cactus, Vanille, Milkshake, Druif, Mango en Munt heb ik voor bijpassende kleuren gekozen.
Ook ben ik gaan kijken naar het contrast tussen zwart en kleurgebruik. Het viel me op dat moderne kleuren wel goed vallen maar pastel of oudere kleurpaletten snel verliezen waardoor je het balans snel mist

Actie:

Voor dit ontwerpset koos ik er voor om een logofolio stijl PDF te maken om het process naast het ontwerp te laten zien. Hierdoor kon ik meerdere varianten van kleur in een beeld uitstralen. Dit gaf mij genoeg ruimte om het duidelijk en schoon te presenteren aan zowel mijn praktijkopleider als de klant zelf.

Resultaat:

Kijkend naar de eisen van de klant en de feedback van mijn praktijkopleider merkte ik dat het ontwerp best goed aansloot op de verwachtingen. Wel ben ik gaan kijken naar andere lettertypes tot beide mijn opleider en ik op hetzelfde level zaten. 

Reflectie:

Na het uitleggen van mijn keuzes merkte mijn opleider dat ik precies wist waar ik naar zocht. Dit gaf hem beide het gevoel van focus en serieusheid. Zelf vondt ik het best goed gaan. Misschien had het als bonus mooi geweest als ik direct met de klant zelf had kunnen communiceren






2.3 - Maakt de Media-uiting
Opdracht:

Ontwerp facades en sign mockups

Eisen zijn: Huisstijl toegepast, Strak& Modern

Situatie: 

Gebaseerd op de huisstijl en de algemene gevoel, heb ik beide toegepast op het ontwerp zelf. Dit paste ik toe op twee facades om een 3D gevoel te repliceren


Taak:
Zelf moest ik 4 borden uitkiezen en twee facades om een betere beeld te geven aan het bedrijf. Dit deet ik door selectief te zoeken naar een goede opvuller plek zoals Ramen, Banners & Muren. Ook kreeg ik de vrijheid om alle losse elementen neer te zetten naar wens, met huisstijl in achterhoofd.

Actie:

Alle ontwerpen vielen in hetzelfde "Madlabz" bootje. Zelfs de patronen en de opvullers zijn van origine het huisstijl. Dit heb ik toegepast als Banners, Raam decor en muur borden. 

Resultaat:

Terwijl ik rekening hield met het huisstijl en gevoel, voldeet het dan ook aan de technische eisen. Geen ontwerp voelt out-of-place en geeft een samenhangend gevoel. 

Reflectie:

Voor het grootste gedeelte voldeet het werk aan de technische eisen, het enige waar ik onzeker ben over het uitstraling, is het opaciteit van de raam ontwerpen. Dit lijkt mij achteraf niet een fijne design toevoeging en een nutteloze waarde. Zelf 









Stage Verslag (1.4, 1.5, 2.3)
Published:

Stage Verslag (1.4, 1.5, 2.3)

Published: