Karakter animáció projekt
A projekt leírása:
A karakteranimációhoz az órán készített mókust animáltam újra.
Eredeti terveim szerint folyadékszimulációt is szerettem volna készíteni, de a jelenet átméretezését nem tudtam megoldani, így pedig túlságosan nagy volt élethű folyadékszimuláció kiszámításához. Úgy döntöttem, hogy megmaradok a cartoon-os stílusnál, és inkább a mókusra koncentrálok, ezért a karakteren kívüli modellek lényegében csak primitívek, a shaderek egyszerűek, a víz mozgását pedig egy plane-hez kapcsolt wave nonlinear deformerrel oldottam meg. A becsület kedvéért egy alapszintű részecskerendszert is beletettem a csobbanáshoz.
Az órán elkészített animációk újrakészítésén felül meganimáltam a szájat és az érkezés utáni pillanatokat is. Szerettem volna, ha a karakter a magasponton egy kicsit lelassul, és egy olyan pozíciót vesz fel, mintha hasas ugrásra készülne, majd ebből a helyzetből zuhan a vízbe. A farokrészt folyamatosan korrigálnom kellett, mert rendszerint levált a testrészről.
A főfényhez egy skydome lightot választottam hdri képpel, ezen kívül egy directional lightot készítettem az árnyékok kontrollálásához.
A renderelésnél eredetileg négy kamerával képzeltem el a jelenetet, de a zuhanási fázisból így semmi nem látszott, ezért végül a harmadik kamerát animáltam meg. Igyekeztem olyan szögeket választani, hogy a mozgások látszódjanak, ennek érdekében oldalsó ortografikus vetületben is készítettem egy videót playblast-tal. 1080p full hd-ban rendereltem, a Camera (AA)-t leszámítva mindent 2-es sample értékre állítva (a Camera AA-t pedig 4-re). Motion Blurhoz 0,15-ös Length értéket válaszottam. Ezen kívül az első két kameraállás esetében Depth of Field hatással igyekeztem érdekesebbé tenni a jelenetet, ami teljes egészében 105 képkockából készült el. A renderelési idő valamivel kevesebb, mint 3 óra lett.

Hardwer környezet:
Grafikus kártya: GeForce GTX 1660 Ti; 6GB
CPU: i7 - 9750 2.6 GHz
Memóra: 16 GB

Felhasznált források:
A mókus:
A hdri kép:
squirell
Published:

squirell

Published:

Creative Fields